Nejste přihlášen/a.
Rozhodně je kvašení produktem kvasinek.Pokud jsi použil převařenou vodu a zalil ovoce ještě za horka,pak tam asi nejsou divoké kvasinky a začátek kvašení trvá déle.Co se týče kvality vína,je potřeba použít kvasinky vinné,(za pár korun v drogerii).Kvašení s droždím zanechává pachutě a víno není k pití.Kromě toho divoké kvašení končí s výrobou alkoholu na 8 % a kvasinky hynou.Vinné kvasinky dokážou kvasit až do 13% alkoholu.
JABRAKA
Dobrý den.Týden je krátká doba.Pro urychlení procesu můžete přidat droždí,i když ovoce vlastně kvasí samo. Normální doba je cca dva měsíce do hotového moku.
doplněno 11.07.14 17:57:Ano,dejte jdenu kostku a jak říká kolega,skývu chleba.Dávám ji i do rychlokvašek,to je potom kalup.
Doma jsme dávali kousek kůrky od chleba (opravdu kousíček), kvašení se vždy rozjelo. Předpokládám, že jste ovoce před zpracováním umyl...
Z vlastní zkušenosti vím, že se první týden po zakvašení vína celkem nic neděje, množí se kvasinky a občas jde bublinka. Druhý týden od založení vína probíhá bouřlivé (ethanolové) kvašení, bublání lze nejen vidět, ale i slyšet. Po druhém týdnu kvasný proces zpomaluje, někdo provádí první stáčení a někdo víno ponechává ležet na kalech déle...)) Já degustuji a podle chutového vjemu (zbytkového cukru) buď ponechám na kalech nebo hned stočím do čistého demižonu, ale vždy nechávám dokvášet... Dokvášení může trvat velice dlouho měsíc, dva, ale i roky... podle toho jaký máte s vínem záměr. Při dokvášení probíhá jemnější mléčné kvašení, alkoholu se tvoří méně než při bouřlivé přeměně cukrů na alkohol a víno krásně zraje. Ukončením kvasného procesu nebo naopak jeho prodloužením ovlivníte poměr zbytkového cukru ve vínu i jiné chutové vjemy v poměru k přirozeným kyselinkám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.