Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kdy ztuhne rybízová marmeláda?

Od: clayman® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
minulý týden jsem dělal marmeládu z bílého rybízu a ani druhý den ještě neztuhla. Byla řídká jako štáva. Vymeknul jsem a prevaril jsem ji s gelfixem.
Pořad o tom přemýšlím, zda to nebyla blbost. Rybízová přece musí ztuhnout sama o sobě... Ale za jak dlouho? Druhý den? Za týden?
Diky za zkušenosti.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

podle mých zkušeností jste udělal dobře - marmeláda by měla ztuhnout po vychlazení, čili do 2.dne určitě - pokud ne, nejlíp otevřít a znovu převařit a víc zahustit, jak jste udělal...

 

jmhad*

0x

pro ztuhnutí se tam přidává cukr nebo kyselina citrónová

 


tak jsem z toho jelen. Dnes jsem uvařil 5kg z červeného rybízu a docela ztuhla hned a do vychlazení je tuhá i bez Gelfixu... asi ten bílý byl moc zralý. Uvidím za rok

Pokud by to někoho zajímalo tady je postup: rybízovou štávu vařit 10 minut, přidat cukr (štáva:cukr - 1:1) a nechat vařit 8 minut. Posbírat pěnu a dát do sklenic.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]