Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Okurky bez zavařování

Od: uska* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, na netu je spousta takových receptů, ale mne by zajímalo, zda okurky nezavařuje v hrnci, myčce či mikrovlnce. Prostě nezavařujete vůbec. Já se konečně letos odhodlala zavařovat okurky v mikrovlnce / přežila to kuchyň, mikrovlnka i já). A už zas vymýšlím, že by to šlo ještě rychleji. Pamatuji si od babičky, že také měla okurky pod celofánem, takže nějak to jít musí. Máte někdo dobrý decept na okurky bez zavařování? Jaké jsou výhody odhaduji, ale jaké jsou mínusy, nevím. Děkuji Uška

doplněno 05.08.14 10:56:

@2keda - děkuji za reakci, ale je mi na prd. Umím si vyhledat recepty. Já se ptala, zda má někdo osobní zkušenosti s tímto nakládáním okurek, soudím, že vy asi ne.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

magdalen*

4x

Já už 20 let nakládám okurky do Deka bez sterilizace. Nálev trochu upravím, o 1/2 deci méně octu, o 1/2 dc více vody a 7 velkých lžic cukru krupice. Povařím 5 minut, nechán vychladnout, zaleju a zavíčkuju. Hotovo raz dva. Nikdy mi okurky neskvasily, nebo se jinak zkazily.

Ten samý recept používám na rychlokvašky, jen propíchané okurky zaleju horkým nálevem. Jíst se dají už druhý den.

Dejte pozor, Deka se vyrábějí 2 druhy a jedno je určené ke sterilizaci. To má nápis Deko v červeném obdélníku a rozdíl mezi oběma je v tom, že Deko určené ke sterilizaci neobsahuje kyselinu benzoovou.

Deko bez sterilizace má nápis v zeleném obdélníku!

uska*

Ha - zase je u mne mezera ve vzdělání. Nezavařuji z DEKA a tak vůbec jsem neměla tušení, že jsou dva druhy. Díky, vyzkouším.

 

iv®

2x
Dělala jsem predloni. Svarila nalev , zalila ještě horkým sklenice s okurkami, zavickovala. Otocila dnem dolů, takto nechala vychladnout. Rychle. Ale chut za me teda nic moc. Jsou prostě jiné. Tvrdší. Taky nam vydržely nejdéle ze vsech.
uska*

iv - moc děkuji, odpověď si zaslouží bodíky. Nebudu zkoušet NEZAVAŘOVAT a vrátím se k mikrovlnce.

doplněno 07.08.14 19:58:

mám zavařovací hrnec, mám troubu i mikrovlnku. Jenže pořád honím čas, tak mikrovlnka mi vychází časové nejlépe a má tu výhodu, že se dají sbírat i malé prtaké okurky ( což miluji) a zavařovat dennně třeba po jedné sklenici. Pokud by to šlo i bez zavařování, bylo by to ještě rychlejší, ale to už bych toho chtěla mnoho.

iv®
Predpokladam ze zavarujete v mikrovlnce protože nemáte hrnec zavarovaci. Zkuste troubu. Sklenice s okurkami dam na vyšší plech aspon pulka ve vodě. Nastavim na 180. Necham pul hodky a mam hotovo. Vyndam otocim na uterku a necham vychladnout.

Můžu se zeptat, jaký plech používáte, že půl sklenice je ponořeno? Běžně mají plechy asi 3cm, co já vím, Apak je asi důležité, na jakou teplotu nastavíte troubu, aby byly okurky za půl hod. zavařeny /a to nemluvím o rozdílnosti výkonu trub/. Nechci štourat, ale dozvědět se správný postup. Díky.

iv®
Plech mam koupeny vyšší. Je menší ale hluboký. Spíše pekáč. Ma hloubku tak 13cm. Pokud okurky zaleju vroucim lakem a ihned dam do vyhrate trouby na 180 , tak je tam nechávám pul hodky . A mam klasickou elektronickou troubu. A nestourate.

 

2kedar*

0x

Není problém... toprecepty.cz/...

Ovšem uvědomta si, že Deko konzervuje chemicky, ne přirozeně zavařením. Takže své "domácí"

okurky budete mít stejně chemické, jako z obchodu... Ale "bude to rychlé.!"

 

ramona

0x

Určitě se dělávali kvašáky,ale to nejsou asi okurky na delší skladování i když i obchodech se najdou kvašáky z Polska,viděla jsem,ale nekoupila bych je a preferuji samovýrobu,já budu dělat s balíčkem Deka a jeho další podobu Lako z Lidlu a uvidím...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]