Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Grilovani v alobalu

Od: ivan34 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den chceme večer grilovat koupil jsem krkovicku šlo by že bych ji naložil a zabalil do alobalu a pak ji v tom rovnou griloval? Díky za rady

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

a proč by to nešlo?

search.seznam.cz/...

 

2kedar*

0x

Maso je nejlepší naklepat, pomazat "pajcem" (marinádou) a nejméně na 24Hod. šoupnout do ledničky.

Pak každý díl zvlášt zabalit do alobalu a na gril... Tedy, když už ten alobal musíte nutně mít. Není totiž vůbec potřeba.

Navíc dnešní alobal je tenký, jak žiletka a pořád se trhá. Jen si přiděláte práci.

 


0x
U krkovicky není důvod ji grilovat v alobalu, ryba by smysl dávala. Alobal se přilepí a budete zklamání. Navíc to bude jako z pánve, protože si z kouře nevezme žádné aroma, tak proč to dělat?
S tím naklepanim nesouhlasím. U řízků ano, ale na gril kdy chcete maximum stavy je to opakem. To je jako soused, který maso narezaval. Ale každý podle svých chuti. Jen to zkuste jednou i jinak, at máte srovnání

 

pohanka*

0x

Bude to dietnější, ale štavnaté. Maso z alobalu nemá takovou opečenou kůrčičku a pokud ji chcete mít, tak ho tam necháte o chvíli déle. Problém je v dobrém zabalení, aby jste opravdu dobře utěsnil všechny skulinky, kudy by mohla vytékat štáva. Na trhu je možné koupi alobal různé tlouštky. Z důvodu levné nabídky samozřejmě nabízejí ten nejlevnější, a tím pádem nejslabší. Také jsem si již naběhla, tak si již dávám pozor.

 


0x

Já to do alobalu nedávám ale dělám to v takových těch alobalových miskách.Zůstáva v nich štáva a nekape do uhlíků.A tudíž to tolik nekouří a novoněné to je.Jakmile to udělláte čistě zabalené,tak jak už se tu píše,můžete to udělat rovnou na pánvi.Ty misky stojí kolem 50,-je jich tam 5ks a mají různé tvary.Já kupuji obdelníkové,ale mají i kulaté.

 

romanajodlova

Zdravím mám podobný problém akorát stim že nevím jak to nechat na malém ohni cca dlouho grilovat děkuji
Nejde odpovědět, nevíme tlouštku masa, intenzitu tepla, stupeň propeceni. viděl bych to na 2-3 minuty z každé strany, ale uvidíte i podle barvy a nejprve jedno rozriznete a posuďte. Bud uberte nebo přidejte čas.

 


0x

Podle mého je alobal dobrý akorát když potřebuješ větší kus masa(např kýta) v prudkém ohni tzv "rozpálit",a pak alobal dolů a pěkně pomalu dodělávat.A ještě jeden můj názor. I když vím, že zastánci všeho zdravého nebudou souhlasit. Mezi masem a rozhžaveným uhlím,dřevem,briketami,nemá cokoliv jako alobal, nebo alobalová miska co dělat. Maso má být očouzený žárem,kouřem a vším tím nezdravým co z toho grilu vychází. To je teprv to pravý grilování. A ještě pěkně chlazený s pěnou a život je hned krásnější.

 

zwiki*

0x

Dobrý večer.V alobalu jsem dělal okořeněné kuře ,Vy krček.Nejlepe to bude v horkém popelu.Můžete přidat např.cibuli,zeleninu at to hezky chutná a má "šmrnc".

doplněno 28.06.14 18:19:

had186 má fajný názor.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]