Nejste přihlášen/a.
Zdravím poradkyně ženy ( především),
s manželkou už druhý týden řešíme nezdary při pečení gofry ( Vaflí). Pamatujeme si je jako křehké, ale to co se nám vždy ve vaflovači vytvoří je spíše gumové a chutná jako dobré lívance.
Chtěli bychom ale mít křupkavé vafle. Poradíte některá?
Zkoušeli jsme už s máslem, nebo klasické palačinkové těsto, ale pořád NIC.
Budeme za každou radu vděčni
... a mohli bychom Vás požádat o recept? Pokud to pečeme déle, je to spíše už na povrchu tvrdé a uvnitř pořád jen vdolek. Ty Gofry přece chutnaly jako oplatek.
Předem děkujeme
oplatek to určitě není. To si idealizujete. Napovrchu křehké budou, ale do křehkosti oplatku to má daleko. Recept přímo nepoužívám míchám to od oka
Dejme tomu hrníček mouky (hladká) smíchat s vodou a žloutky a cca 4 lžíce oleje. Vznikne o něco hustější těsto než na palačinky. V druhé nádobě vyšlehat bílky s 2 polévkovými lžícemi cukru krupice do pevného sněhu. Pak obojí smíchat. Vznikne nadýchaná hmota.
Pokud chcete přidat oříšky uberte přesně tolik mouky.
doplněno 16.06.14 09:41:zapomněl jsem: 2 velká vejce nebo 3 malá.
doplněno 16.06.14 11:26:jinak, že je na povrchu křehký a uvnitř kobliha, tak to je správně. Jestli jste měli úplně celý tvrdý tak byl prostě ohřívaný/vysušený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.