Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte nějaký osvědčený recept na piškotové těsto (na dort) který je opravdu výborný a v troubě neztvdne? Na internetu jsem našla hodně receptů, někde ani není práček do pečiva. Děkuji
Vyšlehám 4 žloutky s 18 dkg cukru krupice, pak přidám 4 lžíce oleje, 18 dkg mouky polohr., 1/2 prášku do pečiva. Nakonec do toho zamíchám sníh ze čtyř bílků.
V piškotu ani nemá být prášek do pečiva, kypří to díky vajíčkům. Tvrdnutí může být způsobeno nesprávným pečením - neotvírejte troubu během pečení a nechte piškot pomalu chladnout ve formě, aby nespadl. Těsto dělám takhle:
3 vejce zvážím i se skořápkou, oddělím bílky, ty vyšlehám do hustého a pevného sněhu (musí dělat "pusinky"). Přidám žloutky, 3 lžíce vody, cukr (tolik, kolik vážila vejce) a šlehám doběla. Nakonec postupně zlehka (už jen vařečkou) vmíchám prosátou polohrubou mouku (množství jako cukru) a dám péct dozlatova.
Já dělám recept od babičky, bez vážení ve šlehači. 6vajec, 10 polévkových lžic krupicového cukru a dám šlehat. Vznikne našlehaná hustá pěna, pak pomalu zašlehám 4 pol. lžíce polohrubé mouky a 4 pol. lžíce hladké mouky. Stačí pár otáček ve šlehači. Upéct do růžova, klasicky, moc neotvírat troubu. Někdy, když máme mlsnou nahradím lžíci mouky lžící oříšků, nebo kokosu, případně přidám trochu kakaa. Prášek přidám pouze pokud se vajíčka nenašlehají (nejsou moc čerstvá), jinak ne, ale to se stane tak jednou do roka a to peču skora každý druhý týden.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.