Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nakládání okurek

Od: zolik® odpovědí: 8 změna:

Blíží se doba nakládání okurek.Poradil by někdo recept jak nakládat okurky bez sterilizace? V sezoně nasbírám ob- den na záhoně tak tři sklenky omnia 0.7 dcl. Sterilizovat tak jen tři slenky co druhý den je otravné.Nechat uložené týden v lednici taky nic moc.Nakládám okurky pomocí deka bez sterilizace. Jde to, ale už bych chtěl nějak změnit chut okurek. Jde to i bez toho Deka? Kvašáky nee. Dík

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

2x

vyzkoušený recept -dávkování přímo do sklenic:
2 celé pepře,
2 ks nového koření
2 ks hřebíčků
1 rovná lžička soli
3 lžičky cukru (sladidlo)
1 dcl octa
Přidat mrkev a kopr. Zalít studenou vodou, zavíčkovat - HOTOVO

doplněno 09.05.14 18:28:

ne nezavařuje se a nekazí se

mija*

Ten recept mne dost zaujal,dělám stejný postup ale pak vždy sterilizuji.Kolik sklenic třeba z 50 se nezdaří? Pokud to tak lze bez ztrát dělat tak to by byla "PARÁDA".

sebod*

hahanaj. To fakt nijak nezavařuješ?

Hahanaj, přemýšlím nad vaším receptem. Deci octu do sklenice plné okurek, mrkve, kopru a koření? Tož to tam vody už asi moc nevleze. Už tam nebude žádné místo. Věřím vám, všechny vaše recepty jsou skvělé a je vidět, že jste vynikající kuchařka-pekařka. Ale neupsala jste se s tím deci octu? Totiž píšu to proto, protože jsem v úterý nakládala utopence. Svařovala jsem deci octu a deci vody (s tím vším kořením) a do sklenice se mi vešla snad polovina toho láku.

 

brz

0x

Zavařovat okurky v nálevu z deka v mikrovlnce. Je to co by dup.

jabraka*

Dtto je to co by dup.Po jedné sklenici i s uzávěrem,dotáhnout až po zavaření.

JABRAKA

 


0x

U nás DEKO vůbec nepoužíváme.Zavařujeme je v troubě po 12 sklenicích,ale je pravda,že jich máme sesbíráno denně hodně.A obden je další várka,tak pokud něco zbyde z předchozí tak to 2 dny vydrží a přidá se to k té další.No a pokud zbyde nakonec menší množství(2-3 sklenice),tak je dáme do kastrolu na utěrku a zvolna uděláme na plotně sporáku.Co se týče chuti,tak receptů je na netu nepřeberně.V tom těžko radit.My ho děláme léta stejný.

 


0x

Moje maminka nakládala celý život okurky do pětilitrových lahví. Byla jich strašná spousta, protože brácha dokázal zlikvidovat láhev na posezení. Nakládala je do Deka. A nikdy se s tím nepárala, neodměřovala. A taky někdy dala křen, někdy více kopru, někdy více cibule, i česnek dávala, když se urodil. Každá flaška byla jiná. Pikanta má, myslím, taky dva typy nakladačů. Já jsem se pokoušela bez sterilizace nakládat, ale vždycky mi zkvasily a to ještě velmi podivně.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]