Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po upečení kachny na mase a kůži zůstaly jako kdyby tenké chmýří, nebo takové krátké špilky, jako konce párátek...je to asi pozůstatek vyškubaného peří...ale co s tím? jí se to? už jsme část vytahaly ale nevíme co dál..prosím o radu co to je a co s tím
Chyba byla nezeptat se a dát nedočištěnou kachnu péct, překvapuje mě, že po upečení zůstalo chmíří, stonky to ano, ty zůstanou. Teď už nic nenaděláte, příště brýle, pinzetu a dokonale dočistit.
doplněno 19.04.14 23:16:Pokud ty stonky jsou na stojato jak bodliny ježka, tak je před pečením pinzetou nebo prsty vytaháte, pokud jsou to ty pod kůží tak je upečete, to ničemu nevadí.
Není to kachna z domácího chovu? Vypadá to totiž, že byla zabita v období, kdy přepeřuje. To znamená, že jí vypadává staré peří a začíná narůstat nové. No to jsou vlastně ta Vaše "párátka". U nás se tomu říká pysky. Nejlépe se vytrhají, když se kachna chvíli peče. pak se vezme ta pinzeta a vytrhává se.
Jestli Vám to nevadí po estetické stránce, tak masu ani kůži nic není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.