Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečená kachna - peří

Od: brouekj odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, po upečení kachny na mase a kůži zůstaly jako kdyby tenké chmýří, nebo takové krátké špilky, jako konce párátek...je to asi pozůstatek vyškubaného peří...ale co s tím? jí se to? už jsme část vytahaly ale nevíme co dál..prosím o radu co to je a co s tím

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

2x

Je vidět, že jste kachnu před pečením špatně očistili, to by na ní nemělo zůstat. Jediná záchrana je - nejíst kůži- já bych ji tedy osobně nejedla.

 


1x

Předně bych řekl,že tato otázka nepatří do této rubriky ale spíše pro ženy!

Jinak-peří se oškube a pak se i ty zbytky co popisujete vytrhají a nakonec se ještě opalovalo (nad svíčkou kuře,kachna či větší třeba nad plynovým hořákem vařiče) od zbytků "porostu"!

 


0x

S tím naděláte - ježek se neškube vůbec.

 

lidus*

0x

Chyba byla nezeptat se a dát nedočištěnou kachnu péct, překvapuje mě, že po upečení zůstalo chmíří, stonky to ano, ty zůstanou. Teď už nic nenaděláte, příště brýle, pinzetu a dokonale dočistit.

doplněno 19.04.14 23:16:

Pokud ty stonky jsou na stojato jak bodliny ježka, tak je před pečením pinzetou nebo prsty vytaháte, pokud jsou to ty pod kůží tak je upečete, to ničemu nevadí.

brouekj

zůstaly právě jen ty stonky ale nevěděla jsem jak to pojmenova - takže s tímhle se to jí?

sebod*

Není to kachna z domácího chovu? Vypadá to totiž, že byla zabita v období, kdy přepeřuje. To znamená, že jí vypadává staré peří a začíná narůstat nové. No to jsou vlastně ta Vaše "párátka". U nás se tomu říká pysky. Nejlépe se vytrhají, když se kachna chvíli peče. pak se vezme ta pinzeta a vytrhává se.

Jestli Vám to nevadí po estetické stránce, tak masu ani kůži nic není.

 


0x

Drubež se má kuchyńskou úpravou opálit nad starými novinami nebo hořákem (to pomůže od toho chmýří). A mladé brky (pysky) musíte bu´d vytahat, anebo to sníst s nimi. Je to dokonce zdravé.

 

sonyboj*

0x

Babička tomu říkala, že ta kachna je pyskatá. Jak už tu bylo řečeno, před pečením vzít pinzetu a všechno vyškubat. Je to práce, ale potom je kůžečka křupavoučká a dobroučká

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]