Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
já jakožto narostý amatér v kuchyni, jsem se rozhodl upéct přítelkyni dort, tak se chci zeptat, zda by mi mohl někdo poradit recept na jednoduché přitom opravdu dobré těsto na dort? vím jak bude vypadat, tvar mám taky... Bude mít 2 patra a bude vypadat tak něják podobně jako je na obrázku.
A za druhé... Jakou mám použít potahovací hmotu? Klaický marcipán? nebo fondán? Nebo něco jiného? Jak to chutná? Co bude nejlepší a je možné tuto hmotu obarvit?
Děkuji mockrát
Já sice nevařím ani nepeču, mě jenom udivuje, proč se všichni dneska snaží dělat potahované dorty. Vždyt ta potahovací hmota je poměrně těžká a chutově nic moc. Mnohem lepší je potřít dort krémem a posypat kokosem. Je pak lehčí a jedlejší. Ale to je jenom můj názor.
Souhlasím s Ládinem.Proč tam prostě nedáte klasickou a skvělou čokoládovou polevu a na ní marcipánová srdíčka nebo růžičky
doplněno 09.04.14 10:54:Martí,každý máme jiné chutě Já sice dort baštím jednou za čas,a když už,tak Harlekýn,Paříž nebo Sachr
Taky mám pocit, že to potahování je taková módní vlna, každý chce mít potahovaný dort a přitom to jednak není nic moc, a druhak všechny dorty vypadají jako na jedno kopyto.
Ale co se týká samotného receptu, můj oblíbený server je varecha.sk - nevím proč, ale ti Slováci umí vařit (a péct) asi nějak líp
Ladine, a Wampíku, u mě tedy jedině dort potažený marcipánem se světlým korpusem a krémem
doplněno 09.04.14 08:30:Sebodko, dort potažený marcipánem mám rok co rok už od mládí, móda nemóda .
A vždycky padne za vlast
doplněno 09.04.14 16:04:Omlouvám se, Claymane, to měla být taková pseudoreakce na výrok, že potahovat dnes dorty je móda.
ahoj, Taky dělám amatérsky dorty. Vyzkoušela jsem skoro všechny hmoty, u nás vyhrává holandský potahovací marcipán. Ale pokud máte raději čokoládu, tak doporučuji chokoflex, dělají jej jak tmavý tak bílý. Chutově to připomíná belkgické pralinky. Z fondánem se sice pracuje nejlépe, ale chutově je asi nejhorší. Když už, tak Smartflex velvet - kupuju čokoládovou příchut. Z ostatních druhů fondánu je cítit umělotina a dle mne jsou hnusné.
Určitě bych se vyhnula domácím hmotám, vyjdou sice levněji, ale ještě jsem nejedla žádnou pro mne jedlou. Navíc, než se vám povede udělat ji jak má být, je to o nervy :D A dort neděláte každý den, vyplatí se zaplatit kvalitu.
Tak at se daří.
Já jsem tedy čokoládová, takže za mě čokolády na dortu nikdy není dost.. tyhle hmoty dobře vypadají, vzhledově se s nimi dá vážně kouzlit, ale já ji většinou sloupu a dort sním bez ní
Nicméně jsem všem chtěla dát pro inspiraci recept na potahovací hmotu z marshmallow pro ty, komu chutnají tyto bonbony Já to tedy ještě nezkoušela, ale přijde mi to zajímavé a někdy se na to chystám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.