Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,jsem asi zvědavá,ale co budete zítra vařit? Právě jsem vyndala z mrazáku pěkný kousek zadního hovězí,ale nevím co s ním. Mám pocit,že vařím stále to samé: svíčková,rajská,ptáčky atd. Má někdo nápad či radu,co jiného,nemusí to být nutné omáčka,uvítám vaše vyzkoušené a oblíbené recepty. Dékuji.
Vidim to na hribkove risotto se slaninkou... ale to je na muj vkus malo masa, takze jako secondo si udelam teleci saltimbocca. Neni to tezke, chutna to fantasticky a cena... jednou tydne se to da prezit. V Nedeli se musi clovek rozmazlit.
Pokud mate k dispozici jen zadni hovezi, tak co takhle ho udelat po burgundsku? Receptu je vsude spousta a je to milionkrat lepsi nez rajska a snazsi nez svickova (pokud ji delate poctive)
Nechceš omáčku, tak udělej hovězí pečeni. Dnes maso natři kořením, hořčicí a olejem, toho dej více.Nechj do zítřka naložené. Pak zprudka opeč po všech stranách celý kus a potom dej do trouby , přikryté druhým pekáčem. Polévej mírně.Po dopečení bude střed pečeně trochu růžový. Podává se s bramboren a salátem.
Dobrý den "Jiskra." Až příště budete přemýšlet co udělat ze zadního hovězího, tak udělejte přírodní divočinu.
Pěkné hovězí plátky se naloží na dva dny do lednice, (olej, koření na divočinu, cibulka na kolečka- dostatečné množství,sůl, pepř - kuličky, nové koření.) V lednici otáčíme. Naložené maso dusíme, jen jemně podléváme vodou. Zvlášt si připravíme malou karotku, kterou částečně uvaříme ( na zkousnutí, trochu tvrdší) těsně před koncem maso podlijeme vodou z karotky a nakonec dvě tři minutky před koncem přidáme uvařenou karotku. Dobrou chut. Vyzkoušené. Viky
To zní dobře,určitě příště vyzkouším. Tak jsem nakonec silně improvizovala,ale výsledek je opravdu chutný...Celý kus masa jsem os olila, popepřila a silně potřela dijonskou hořčicí,dohněda opekla na sádle,poté maso vyjmula a na výpeku osmahla cibulku. Pak maso zpátky,podlila asi čtvrt litrem bílého vína,když se odpařil alkohol tak šup do trouby asi na 2 hodiny s občasným podlitím.Pak výpek scedit,malinko zaprášit moukou a rýže Basmati jako příloha.Masíčko bylo jak dort,měkké štavnaté a štáva krásně hnědá a trošku pikantní,ale zase ne tak,aby přebila chut masa. Děkuji všem za inspiraci na příště,,
Přidám se k Jiskře se svou otázkou - mohu?
Tchyně bývala dobrá kuchařka. Jednou přinesla z práce recept na hovězí maso na zázvoru. Nikdy jsem to nejedla a strašně mi to chutnalo. Peklo se to v troubě, bylo tam hodně kořenové zeleniny, maso bylo posypané tím zázvorem, ne čerstvým, ale tím z pytlíku. Nebylo to jako s omáčkou, spíš jen s takovým sosíkem, jedlo se to s knedlíkem. Byla to úžasná dobrota.
Babička to nikde neměla napsané, dělala to z hlavy. Nikdy mě nenapadlo si to napsat, dneska už je pozdě na všechno.
Neděláte, prosím, někdo hovězí na zázvoru? Hledala jsem už i na netu, ale ten pravý recept jsem nikde nenašla. Díky. Jaga.
Dobrý den "Jago" Zázvor používám čerství a do všeho. Je chutově lepší, než suchý. Když se dá malé množství, nakrájí se na malé kousky, tak dá jídlu zvláštní chut a vůni a nepoznáte, když do něj kousnete. ( proto se krájí na malé kousky, jako cibulka) Dávám zázvor do polévek, asi 1 cm, do masa tak 2 cm, síla asi jako palec. Hovězí maso se může dělat přímo, nebo ho na den naložit do lednice, koření zázvor, olej, sůl. Cibulka se nakrájí na kolečka, ( dost, aby byla po celém pekáčku, 1 cm) do pekáčku dáme olej, vložíme maso a ničím nepodléváme, zakrýt alobalem, nebo pokličkou. Dusíme na 130, asi půl hodinky, když se podíváte dovnitř, tak zjistíte, že cibulka pustila štávu. Maso otáčíme, ale cibulka musí zůstat na dole, poléváme štávou. Teplotu zvýšíme na 150 a pečeme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř. Zeleninu dáme do štávy, když je potřeba, tak dáme trochu vody, ale jen málo, dusíme až je zelenina křupavá a chytne chut ze štávy. Zaprášíme trochu moukou a podusíme, vložíme maso. Je to mňam. Já používám Baby karotku a je to výborné. Dobrou chut. Viky
doplněno 10.04.14 22:12:POZOR! U sušeného zázvoru musíte dávat pozor, kolik ho dáváte. V sušeném stavu je to silný koncentrát. Na maso se dá tak špetka, je lépe přidávat pětkát koření, než dát hodně najednou. Vždy se musí počkat nejméně 10 minut, než koření se podusí a štáva dostane chut. Když je málo, může se opět přidat. V jídle musí zůstat chut masa, zázvor to jenom zjemní.
Díky, Viky, za prima recept. Podle Vašeho popisu to buď bude ono, nebo aspoň něco hodně podobného. Babička to dělávala moc dobře. Jenže právě včera oslavila své 89 narozeniny a nepamatuje si už vůbec nic, natož pak nějaký recept před x lety. Měla jsem si dobré recepty psát, ale nenapadlo mě, jak se bude ten život ubírat dál.
Děkuji, vyzkouším a pak se případně pochlubím, zda se mi to povedlo. Hezký den přeje Jaga.
Zdravím,maso na zázvoru jsem jednou dělala podle receptu z kuchařky,ale tam nebyla zelenina,jenom plátky poprášit sušeným zázvorem a dusit na cibuli. Podávalo se to s bramborama,ale pro nás teda škoda hovězího na takové pokusy,maso bylo štiplavé,sosík taky nic moc. Asi to nebude ten recept na který se ptáte,přeji úspěšné pátrání a kdyžtak nám ho taky napište. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.