Nejste přihlášen/a.
Slovo "cukernatí" je lidový slangový výraz pro přesný název a to "krystalizace". Med krystalizuje dříve nebo později a nebo zůstane dlouhý čas tekutý podle toho v jakém poměru obsahuje glukozu versus fruktozu. Čím více glukozy tím dříve a rychleji krystalizuje.V našich podmínkách nekrystalizují pouze medy ze snůšky z Trnovníku (Akatát).Jsou velmi světlé(květové).Ostatní medy dříve,nebo později krystalizují.Vyloženě medovicové (to jsou ty tmavé) krystalizují později.Pokud v této době uvidíte komplet tekutý med ve sklenicích,tak s ním bylo dodatečně manipulováno a to minimálně rozehříváním(letošní med ještě není).Kupte a neváhejte. Pokud bude květový,bude více ztuhlý.Pokud bude smíšený(mdovice + květový),může při pokojové teplotě trochu odtávat sám.Krystalizace med nepoškodí.I včelám v plástech v zimě tuhne a ony si ho po kousíčkách rozehřívají.
Jj,ten tmavý,to je dobrotka,také preferujiJinak zcukernatění "likviduji" tím,že ho rozehřeji ve vodní lázni.Tímto způsobem vitamíny zůstanou
Ahoj. Tak ten ,,našlehaný,, med není našlehaný, ale spastovatělý. To je proto, aby se nemusel, např. na chlebu honit ze strany na stranu. Já osobně preferuji pouze domácí medy. Sprasený hnusy z číny, plný antibiotik fakt nemusím. Vyhýbám se i evropanům.
doplněno 03.04.14 19:49:Ještě jedna drobná rada. Med dostávám ve čtyřlitrové sklenici, kam se vejde 5 kg. Ten potom rozliji do sklenic 0.8l , kam se vejde 1kg. To proto, aby se nemuselo rozpouštět celé balení, při každém z krystalizování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.