Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak to zapéci?

Od: ringo® odpovědí: 8 změna:

Rád bych dnes udělal rodině večeři. Mám tu kuřecí paličky, zelí kysané a brambory. Jak to přesně udělat /jaké koření, pořadí naházení do pekáče atd/ aby to bylo dobré? Děkuji všem za rady.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

3x

Vemte pekáč a dejte péct kuřecí paličky-osolit, možná trochu grilovacího koření, trochu podlít a přidat kousek másla, až budou rozpečené (ne upečené) přidejte na zbytek pekáče okrájené a nakrájené brambory (krájím na hranolky nebo menší kostky), až budou rozpečené můžete na ně přidat kysané zelí , já bych ho vymačkala (nebo ho nechat jako salát), klidně cibule, česnek, vše přikrývám alobalem který asi 10min. před doděláním sundám a nechám jak kuře tak i brambory dopéct. Když je třeba, podleju vodou v průběhu pečení. Místo kuřecích paliček používám naporcované kuře, červené zelí, brambory a upeče se v pohodě, nejraděj peču v jednom plechu a vařím v jednom hrnci abych neměla plnou kuchyň nádobí. Dobrou chut, tak trochu vaši rodině závidím.

 

miklous*

2x
Zdravím. Pekáč nejprve vytřít tukem (olej, sádlo - podle zvyklostí rodiny), pak naskládat vrstvu brambor (oškrábat, nakrájet) a osolit. Na to rozrovnat umyté paličky (bez kůže), osolit a dát mletý kmín. Další vrstvu udělat z vymačkaného, pokrájeného zelí (pokud neobsahuje kmín samo o sobě - pokmínovat). Nakonec opět vrstvu brambor. Opět posolit a dát zakryté do trouby na 250 stupňů.
Až budou brambory a maso poloměkké (zjistíme vidličkou) odkrýt, zalít vejci rozmíchanými v mléce (já osobně dávám zakysanou smetanu) a osolenými. Povrch lze posypat strouhaným sýrem (ale nemusí být). Dopéci do měkka již odkryté. Dobrou chut.
Vzhledem k použitému zelí bych opravdu nedávala jiné koření než sůl a kmín. M
doplněno 25.03.14 13:10: Mirko 1: také jsem si to dříve myslela, než jsem podobné jídlo jedla u kamarádky. Když si představíte zeláky je to stejná kombinace, akorát smažená. Přiznávám, že osobně bych volila třeba uzené maso, ale otázka zněla: jak to zapéci a pak suroviny...
V neposlední řadě musím říci, že jsem vycházela z faktu, že každý má rád něco jiného. Já například bych si nikdy nedala oblíbený pavlišovský řízek ani náhodou.
Také netvrdím, že můj návrh je bezkonkurenčně nejlepší. Dejte svůj, at má Ringo z čeho vybírat a večer at sklidí pochvalu. M

Moje varianta je kysané zelí na dno pekáče, na to kuře, osolit, okmínovat, případně další koření nebo česnek podle chuti, a upéct. Brambory k tomu uvařit zvlášt (ale taky je to dobré s knedlíkem).

mirka1

To chcete to zelí zalít vejci s mlékem a na to ještě strouhaný sýr, to musí být humus. Upečte brambor a kuře na másle, zvlášt zelí i když zelí se k tomu moc nehodí.

 

hahanaj*

0x

já dávám brambory dolů na ně vrstvu zelí a kuře a pak se chutě prolínají a je to moc dobré

 


A proč to kuře bez kůže?

miklous*
Protože tímto způsobem vrstvení nedocílíte křupavou kůžičku a vláčnou nemá každý rád. M
doplněno 25.03.14 16:12: Paprika jde k zelí také . M

 


Tak to velký výběr nemám. Já uvažoval i o paprice, česneku atd. /Ne vše najednou/.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]