Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podařili se mi v poslední době párkát palačinky, které byli tvrdé. Ne že by byli připečené, ale prostě vyšli suché, lámajícíse při stočení.
Včera jsem zkoušel dělat dle receptu z internetu 500ml mléka, 2 vajíčka, 220g hladké mouky, špetka soli. Nechal jsem směs odstát 30min a pak začal smažit na oleji.
Uvažuji jestli té mouky ubrat nebo přidat aby ty palačinky byli ok.
Můžete mi prosím poradit?
Děkuji
Když dělám palačinky, tak rozšlehám žloutky s trochou cukru, přidám trochu mouky, mlíko, (sůl, muškátovej oříšek, vanilku...) a sníh z bílků. Palačinky potom jsou nádherně nadýchané. Náplň dělám tak, že smíchám tvaroh s moučkovým cukrem a přidám tam hroznové víno a broskve nakrájené na kostičky. Dám náplň na půlku palačinky a překlopím druhou půlkou. Potom stačí posypat trochou moučkového cukru.
doplněno 11.03.14 07:48:Ale ta práce s tím se vyplatí. Taky jsou dost syté, takže stačí dvě a máte plný břicho :D
doplněno 11.03.14 08:10:Tady celý recept, kdyby se někomu chtělo, koukám, že to dělám krapet jinak, ale to nevadí. Je to od babičky, ta to má z nějakého časopisu.
4 žloutky smícháme se 150 ml mléka, přidáme 4 lžíce mouky (polohrubé), vanilkový cukr a sůl (+citronovou kůrou podle chuti). Bílky rozšleháme s 1 lžící cukru (krupicového) a uděláme sníh, který vmícháme do těsta. Pánev musí být hodně horká, tyhle palačinky mají být nadýchané (ne tenoučké).
Tvaroh (1 vanička) promícháme s vanilkovým cukrem a trochou smetany nebo mléka (podle chuti), popř. moučkovým cukrem (prostě podle toho, jak to chcete sladké a řídké, já tam dávám asi půl kelímku smetany a nějaké 2 lžíce cukru). A přidáme nakrájené ovoce (my děláme broskve a hroznové víno).
Kolikokoli, ty vaše palačinky, to už nelze nazvat bleskovým hlavním jídlem. To je mimořádný smažený dezert pro náročné.
doplněno 14.03.14 10:31:Nikdy jsem do těsta na palačinky nedávala cukr. Ale včera jsem to udělala a byly strašně rychle tmavé. Budu se držet své zkušenosti a pocukruju až hotové, sbalené.
Clovek se tu vzdy neco priuci, nekdy to vyzkousim. Ja smicham od oka mouku, curk, mleho a vajicko ci dve podle mnozsti a hura na smazeni. "Tekutost" mam jiz v oku tak, aby se rozlili po cele plose a zaroven se netrhaly. Hadam, ze tazatel je smazi moc dlouho. Ja otacim hned jak vidim, ze mam horni cast pevnou, ne tekutou.
doporučil bych: 2 hrníčky polohrubé, 1 vejce, špetku soli, trošku cukru, 1/4 hrníčku oleje a vody podle konzistence.
Z toho co píšete máte dobrý recept, ale problém je v tom, že těsto je buď moc tuhé nebo ho děláte dlouho. Jakmile palačinka změní z jedné strany barvu, hned otočit, po dalších 20 sec (?) sundat. I kdyby byla bílá Někdy jsou jakoby křupavé, ale stačí je nechat pár vteřin odpočinout a jsou měkké.
doplněno 09.03.14 20:47:mouky neubírat, ta tvoří většinu spíše mléka... za mě vody, nelze poznat rozdíl a profíci je dělají z vody... možná Polreich by umřel, ale jen kvůli hře jak je to úžasně domácí poradte.cz/...
Dobrý večer. Od té doby co jsem dostala recept na palačinky z kefíru, tak doma jiné nechtějí. Jsou měkounké, jemné.
Posílám recept, kdyby jste chtěl vyzkoušet. Jinak Váš recept je dobrý, taky jsem je tak dělala.
1 kefír (500 g)
25 dkg polohr. mouky
2 vejce
1 rovná lžička jedlé sody
špetka soli
2 lžičky cukru
Dobrý večerMám stejný recept v hlavě již léta a palačinky jsou vynikajícíNevím,kde byste mohl dělat chybu...Snad jen,já to těsto vyšlehám el.šlehačem.
Palačinky u nás dělá manžel a za dobu co se snaží, má svůj recept- 1/4 l mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce polohrubé mouky ,1 vejce, špetka soli, čajová lžička mletého cukru. V misce metlou rozšlehá, pokud se mu to zdá husté, přileje mléko nebo vodu. Rozpálí pánev co je pouze na palačinky, když je rozpálená, vytře ji olejem a pak malou naběračkou naleje těsto a pohybem pánve ho nechá rozlít po celé ploše pánve, palačinky otáčí vyhozením, množství je 5-6 velmi tenkých palačinek.
doplněno 10.03.14 10:49:Přiznám se bez mučení, já to neumím. Když vidím jak to má řídké, říkam si, že z toho přece nemůže být palačinka. Manžel a vnučka je mají rádi s jahodovou marmeládou, já s opraženými ořechy a zakysanou smetanou.
Liduš, už jednou jste tenhle recept psala a já jsem ho vyzkoušela. Palačínky jsou skvělé. Ponorákem rozmixuji ve velkém půllitrovém hrnku a nechám klidně 2 hoďky postát, aby vyšly bublinky a těsto bylo hladké. Smažím na pánvi s vločkou másla, jen pro vůni. Dobrá pánev je k nezaplacení a zmažení naprosto bez omastku je nejlepší. Palačínka by něměla mít ani zlatou, ne tak hnědou barvu. Pak je tvrdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.