Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máte někdo nějaký dobrý nápad co udělat s zbylou rýží od oběda? Něco velmi jednoduchého, Ď
Pokuď není rýže moc,,matlavá,,ale sypší,tak uvařit kostku masoxu ve vodě,přidat tam nakrájenou cibuli,mrkev na kostičky,nové koření,bobkový list,pepř a rajský protlak a vše povařit.nakonec vmíchat rýži a máte výbornou,rychlou rajskou polévku.Podle chuti dochutit cukrem,octem a Dobrou chut! :--))
Zkuste někdy dát na plech pečící papír, pak rozprostřít v tenké vrstvě rýži (jen aby se taktak navzájem dotýkala) a dejte na chvilku péct do trouby. Když začne být křupavá, tak ji vyndáte a baštíte.
Rýži je možné také přidat do jogurtu (jak ovocného, tak bílého). Může se přidat do zeleninového sálátu.
Jak už to někdo napsal, udělat ji nasladko - s perníkem, skořicí, kakaem...
Rýže už je zřejmě snězená, ale pro příště - dát do misky, rozklepnout přiměřeně vajec a nastrouhat zbytek tvrdého sýra, Možno přidat na kostičky nakrájený salám. Špetka soli a pepře, zamíchat a na rozpálený olej na pánvi klást lžící hromádky, které splácnete do placiček. Osmažit z obou stran dozlatova. Nevěřila jsem, jak je to dobré.
Dobrý den, opravdu to nedělám často, ale už titulek je zábavný, tak si to neodpustím.
Opravdu by bylo asi vhodnější napsat "zbytek rýže" nebo třeba i "zbitek rýže" a unesl bych i "rejži". Takto je to velká síla. Ale, k věci - jednoduché řešení je tu rýži sníst. Třeba znovu jako přílohu. Zdravím!
doplněno 19.02.14 12:44:Škoda, že ten titulek a text dotazu byl opraven - už to není zábavné.
doplněno 19.02.14 18:42:monika123 - uživatel už po napsání a vložení příspěvku nemůže nic opravit, ale může to udělat admin nebo asi i sys(el). A to se také stalo, protože původní dotaz byl "Co s bylou rejží?" - a pak ještě to samé i v textu. Tak, nyní už to je opraveno a to "kouzlo" se ztratilo.
Technicky dotaz Ona jde zmenit otazka, ci titulek? Me slo vzdy jen "doplnit", ale ne prepisovat puvodni otazku.
Tak ono nic moc jinýho než rizoto nevymyslíš...
Mám jednu čínskou variaci - nakrájej si na jemný nudličky mrkev, bambusový výhonky, kus nějaký houby (ideálně shitake), vem do woku hodně oleje, rozmydli v něm jedno vajíčko, rychle orestuj zeleninu, zastříkni sezamovým olejem, přihoď hodně jemně nasekané kuřecí maso, trochu kari, rýži, dvě minuty to peč a šup s tim na talíř.
S bílou rýží, můžeš uvařit cokoliv, nejlepší jako příloha. Zbylou rýži můžeš použít třeba do karbanátků. Moje babička dělávala vařenou rýži na sladko. Na másle orestovala vařenou rýži a sekané vlašské ořechy, přidala rozinky a na talíři sypala moučkovým cukrem a skořicí.
S bílou rýží můžete udělat cokoli. Jak už psali, rizoto. Pokud není solená, tak rýžový pudink, nýkyp, kaši...
Poslední dobou už není bílá rýže tak atraktivní. Dělá se hodně barevná. Když přidáte kari, máte žlutou, když povaříte s červenou řepou - máte červenou, když s listovým špenátem - je zelená. Na talíři to pěkně vypadá, zvlášt s nějakým dobrým masíčkem. Takže už nemusíte dělat pořád jen tu bílou, ta je na jedno brdo, ale zkusit to s obarvením . Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.