Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí nudle

Od: jezebelll* odpovědí: 16 změna:

Zdravím. Jen taková otázka: z jaké mouky děláte domácí nudle? Hrubá nebo polohrubá? Předem díky

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

já z hrubé ,podle mamky

 

plechacek*

2x

Jedině hrubá, jak nás ve škole učili, co se vaří (knedlíky, nudle), tam hrubá, co se peče (buchty) nebo "smaží" (palačinky), tam hladká nebo polohrubá

To pravidlo je v pořádku, ale jako každé pravidlo má výjimky. Nudle se dělají z hladké.

 

 

xixi*

0x

z hrubé mouky pro nás, pro dceru z bezlepkové mouky

 

miklous*

0x
Zdravím. Nás tedy ve škole učili a dělali jsme tam nudle z hladké mouky. I většina průmyslově vyráběných nudlí je z hladké mouky. Celý život je tak dělám. Výše zmiňované pravidlo, nás také učili, ale u kynutých a litých těst.
Nikdy mě nenapadlo to dělat jinak, ale jak je vidět, jsou vyzkoušené i jiné mouky.
doplněno 12.02.14 17:15: Napadlo mě, jestli se nudle z hrubé mouky moc nenavaří? Co vy, které to máte vyzkoušené, na to? Díky M
doplněno 12.02.14 18:19: @jezebelll: fain - vyzkoušejte a napište - mě by to zajímalo.
Člověk se učí celý život .
doplněno 13.02.14 18:55: @jezebelll: Páni - vy jste žena činu. Se kterým těstem se vám nejlépe pracovalo? A které se nejvíce navařili? Díky M

 


0x

Jedině z hrubé. Domácí vajíčko, kapku vody. Dobře vypracovat. Jsou z toho krásné žluté nudličky, nebo strouhání, jak se mi chce. Navíc jsem si před časem koupila strojek na krájení nudlí, takže i to krájení je už hračka.

At se povedou. Jaga.

 

jezebelll*

Tak a už jsem opět zmatená :D Já právě dělala taky z hrubé,ale pak na internetu čtu někdy i polo a někdy hladkou...tak asi zkusim z každé a uvidíme

zabu

Zmatená, zmatená. Tak si jednou udělejte ty i ty najednou, a zkuste si je dát do dvou talířů se stejnou polévkou, a ochutnávejte. A uvidíte. Které Vám budou chutnat víc, těch se držte. Opravdu je musíte ale ochutnávat najednou, v jeden okamžik, se stejnou polévkou.

 

zabu

0x

Hrubá mouka.

 

hahanaj*

0x

z hladké mouky -krásně se vyvalují a jsou chutnější

 

lidus*

0x

Nudle dělám z té mouky co ji mám doma, pokud dělám široké nudle (s mákem nebo tvarohem) tak vždy z hladké nebo půl na půl z polohrubou.

 

eulalie*

0x

Vždycky zatím z hrubé mouky, je to tak napsané i ve staré kuchařce

 

jezebelll*

Tak jsem tedy vyzkoušela všechny a za mě vede polohrubá

zabu

No vidíte, a máte jasno. Není lepší vlastní poznání, než cizí rady? .

jezebelll*

To jo,ale nejdřív se musí překonat ta lenost

 

lotus*

0x

Jsem pro hrubou mouku. U nás je to rodinná tradice.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]