Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nepěkná barva masa

Od: dako® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám od listopadu v mrazáku vepřovou kýtu, včera večer jsem ji vyndala a ráno nakrájela na řízky. Teď jsem je šla naklepat a vidím, že má maso nazelenalou barvu. Nesmrdí, jen ta nehezká barva masa. Ještě jsem se s tím nesetkala, tak se ptám, čím by to mohlo být způsobeno? Díky.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

2x

Dobrý den, řekl bych, že je to vada pouze estetická. Pokud bylo maso celou dobu zmrazené a bez rozmrznutí a následného zamražení, tak mu nic nebude. Zřejmě dlouhým zamražením došlo k roztrhání buněk masa a změně barvy. Zkuste to jen oškrábat nebo neřešit. Zdravím!

doplněno 18.01.14 11:07:

Tak jsem o tom něco našel i na internetu. Mělo by to být snad maso vyzrálé nebo nedostatečně prokrvené. A údajně ta nepěkná barva na vzduchu po několika minutách zmizí. Ale, masu nic není.

doplněno 18.01.14 14:08:

Nemáte zač.


Moc děkuju. Než jsem začala maso obalovat, tak opravdu už mělo barvu lepší. Řízky jsme už snědli a byly dobré.

 

moula*

0x

Smíchat trochu kečupu s rozetřeným česnekem a potřít, obalit v trojobalu !

 

uska*

0x

Nepíšete v čem jste maso skladovala. V jakém obalu. Pokud byl jen přehnutý igeliták, tak maso změní barvu z důvodu přístupu vzduchu - špatného uskladnění. Já maso vakuuji a není šance, aby změnilo barvu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]