Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborové knedlíky s hladkou moukou

Od: zajda888® odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer,

dají se uvařit bramb.knedlíky s hladkou moukou,pokud nemám hrubou?

Díky za info.

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

3x

Dávám hrubou nebo polohrubou, řekla bych, že z hladké bude těsto řídnout a knedlík po uvaření bude tuhý. Kamarádka dělá bramborové knedlíky a dává půl na půl hl. mouku a dětskou krupici- rozdíl to je, jíst se to dá.

doplněno 16.01.14 18:55:

Neopisuji ale než to dopíši už je více odpovědí.

jezevecmoudry

Přesně jak říká Liduš. jednak bude problém knédl vytvarovat a po uvaření se bude chovat zhruba jako takový ty gumový hopíky... ale s ětskou jemnou krupičkou namísto hrubý mouky bude vše OK


Děkuji všem za rady,otázka je vyřešena,přeju hezký večer.

 


2x

ZdravímDají: recepty.cz/...

doplněno 16.01.14 19:00:

Žádný eklhaft to nebude,nebojteZáleží na kvalitě brambor,čím více jakoby klihovaté,tím lepší jsou knedlíky.Já mám teď z Jižní Moravy a krupičku nepoužívám.Knedlíky jsou báječné


Super,diky

jezevecmoudry

Jasně, ale tam se to míchá s krupicí. Jemnou krupičkou můžeš nahradit hrubou mouku úplně... Ale jenom z hladký to bude eklhaft...


Tak brambory z jižní Moravy tu teda nemám...

 

hahanaj*

2x

klidně recepty.cz/...

já bych to zkusila i bez té krupičky

doplněno 16.01.14 19:06:

pokud bys měl solamyl přidej ho - nerozvařej se a budou křehkéa hlavně je v něm obal ,než je dáš vařit

 

jezevecmoudry

0x

Skoč do večerky pro hrubou. Z hladký to fakt nepůjde... tedy pokud s nima nechceč hrát tenis...


Kdybych byl v Česku,tak bych skočil...

jezevecmoudry

jaj... tak pokud jseš v Německu, mají tam něco, co se jmenuje Griess (variantu Fein). Lze použít místo hrubé mouky...


Nejsem v DE ale vím co myslíš,díky za tip.

 


0x

Hladkou tak max. na noky a i tam dám raději polohrubou.

 


0x

Problém je sice už vyřešený, ale opravdu záleží na tom, co je to za brambory. Já osobně dělám z našich brambor knedlíky pouze s hladkou moukou, jinak nedrží žádný tvar. Brambory jsou zde "suché" a po uvaření se téměř rozsypávají. Bydlím v suché oblasti jižní Moravy, takže se není čemu divit.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]