Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Houstičky do polívky

Od: david63® odpovědí: 11 změna:

Zdravim

Jak děláte Housičky do polívky?

Mamka je dělá asi 1,5 cm x 1,5cm jen tak na sucho na pánvi.

Babička je dělá tak že nechá housku stvrdnout nakrájí a trošku opraží.

A já používam pul lžíce sádla a velký krajíc nakrájený 1cm x 1cm a pražit do zlatova.

Jak je dělate vy?

Děkuji :D

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
Já nakrájím starší chleba na max. 1x1 cm, a do rozpáleného sádla, pěkně do tmava. Potom v bramboračce křupou dloouho...
A moje víla, ta strčí krajíc chleba do topinkovače, nechá déle připéci, a potom rozkrájí. Ovšem ty kousky se i tak za chvíli rozmočí, není to ono!
uska*

No my víly pořád honíme čas. Také chleba udělám v topinkovači, rozkrájím a na chvilinkucložím do horkého sádla. Je to v cukulentu a nemusím stát u pávničky a přehazovat kostičky.

doplněno 03.01.14 20:52:

* na chvilinku vložím

 


2x

Z chleba ne, jenom z kostiček rohlíků či housky. Na teflonové pánvi je zvolna osmažím na másle, hodně míchat, aby se nepřipálily. Tím máslem dostanou tak vynikající chut, že ujídám a křoupu a když je polévka na stole, mnoho jich už nezbývá. Proto poslední dobou dávám tak o rohlík víc, abych si mohla předem dopřát a strávníci pak nebyli ošizeni.

Jo, a u nás se tomu říká PUCKY. Jaga.

CVhleba dvakrát pečený chrání proti kouzlům a uřknutí.

 


2x

Správně se těm kostičkám říká krutony, krutonky. Mám velkou starou pánev a na ni nasypu buď chleba, který už nesním nebo včerejší housky nakrájené na kostičky. Pánev postavím na největší hořák a úplně oheň stáhnu na minimum. A dělám si své. Když jdu okolo rukama krutonky prohrábnu. Nechávám je déle, protože je nespotřebuji ihned, proto musí být dobře prosušené. Jinak by se mohly zkazit. V česnečce nebo v hrachovce jsou bezva.:D Když chci být za hvězdu, třeba na Štědrý večer, dám na plech do trouby rohlíky nebo housky nakrájené na kostičky. Ztlumím, prohrabuji a pečlivě hlídám. Když už docházejí, přidám na hoblinky máslo a prohrábnu. Jsou pak křehké.

 


1x

AhojDělám je stejně jako vaše mamka.Polévka je už tak dost mastná,takže na sucho

doplněno 03.01.14 17:18:

Když jsou dobře osmažené,tak nenasáknou

 

honzmalatny*

1x

no tak teď jsem zaskočen.Nikdy jsem to neměřil.prostě tak aby to oku lahodilo. a smažím na tuku,aby v polévce hned nenasály.

doplněno 03.01.14 19:37:

ale nasáknou...

 

brusinka*

1x

Ahoj,

já si nakrájím housku nebo chleba na malé kostičky, na sucho dám na pánev a přidám protlačený česnek, když jsou trošku opečené poleji olejem a dosmažim, do polívek je to vinikající.

 

kami95

0x

Na sucho..

 

sandin*

0x

Já je vždy dělám na másle.. Sice to není nejzdravější varianta, ale moc nám tak chutnají.

 

saman47*

0x

Krutonky smažím nasucho, ale ještě než začnu se smažením, proseju nakrájené kousky přes cedník na špagety...S většími oky aby propadaly drobné kousky, které by se jinak osmahly dříve a ve finále by byly přepálené...Výsledek je chtnější, rovnoměrně osmahlý...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]