Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Jak děláte Housičky do polívky?
Mamka je dělá asi 1,5 cm x 1,5cm jen tak na sucho na pánvi.
Babička je dělá tak že nechá housku stvrdnout nakrájí a trošku opraží.
A já používam pul lžíce sádla a velký krajíc nakrájený 1cm x 1cm a pražit do zlatova.
Jak je dělate vy?
Děkuji :D
Z chleba ne, jenom z kostiček rohlíků či housky. Na teflonové pánvi je zvolna osmažím na másle, hodně míchat, aby se nepřipálily. Tím máslem dostanou tak vynikající chut, že ujídám a křoupu a když je polévka na stole, mnoho jich už nezbývá. Proto poslední dobou dávám tak o rohlík víc, abych si mohla předem dopřát a strávníci pak nebyli ošizeni.
Jo, a u nás se tomu říká PUCKY. Jaga.
Správně se těm kostičkám říká krutony, krutonky. Mám velkou starou pánev a na ni nasypu buď chleba, který už nesním nebo včerejší housky nakrájené na kostičky. Pánev postavím na největší hořák a úplně oheň stáhnu na minimum. A dělám si své. Když jdu okolo rukama krutonky prohrábnu. Nechávám je déle, protože je nespotřebuji ihned, proto musí být dobře prosušené. Jinak by se mohly zkazit. V česnečce nebo v hrachovce jsou bezva.:D Když chci být za hvězdu, třeba na Štědrý večer, dám na plech do trouby rohlíky nebo housky nakrájené na kostičky. Ztlumím, prohrabuji a pečlivě hlídám. Když už docházejí, přidám na hoblinky máslo a prohrábnu. Jsou pak křehké.
AhojDělám je stejně jako vaše mamka.Polévka je už tak dost mastná,takže na sucho
doplněno 03.01.14 17:18:Když jsou dobře osmažené,tak nenasáknou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.