Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hořká kapusta

Od: mmm* odpovědí: 14 změna:

Jak vaříte kapustu, aby vám nezhořkla?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

2x

hlavně v hrnci bez poklice - nikdy mi nezhořkla

 

lidus*

2x

Hořké je vše pokud je to vyhnané dusíkem (říkala babička) a hořkosti se nelze zbavit žádnou úpravou. Kapusta je nahořklá správně ale nahořklá a ne hořká. Růžičkovou kapustu vařím v páře nebo na půlky rozkrojenou peču v troubě, listovou v osolené vodě pod pokličkou, pokud vařím svojí, kterou nehnojím jako blázen, tak nepříjemně hořká nikdy není, kupovaná a zvláště ta velmi skorá ( nejvíc poznat na květáku) je dost hořká téměř vždy. Totéž se týká i chuti salátů zvláště toho ledového, zde je nejlépe nekonzumovat středy (velmi světlé listy).

 


1x

2x se mi stalo, že jsem koupila nesmírně hořký květák. Když jsem ho uvařila a vodu slila, byla hořkost pryč. Povídala jsem si o tom s kamarádkami a ony říkaly, že se s tím nikdy nesetkaly. Je však možné, že nezkoušely syrový. Už jen uvařený.

 

olaf71*

1x

to bude kapustou, ne vařením. třeba jako přerostlá sal.okurka (hořká). nebo hořký střed hlávkového salátu

 

jim*

1x

Letos jsem měla všechnu kapustu ze svého skleníku tak hořkou,že jsem ji všechnu vyhodila.Skleník hnojím jen domácím hnojem-a v loni vůbec-tak jak je to možné? Přehnojením asi ne a dusíky už vůbec ne!

Nezkoušela jste prní vodu po vaření slít? A napustit čistou?

jim*

Ne,máme rádi dušenou,takže po několika pokusech letěla! Ve skleníku byla omylem,jinak ji pěstuju venku-a tam se mi to nestalo

lidus*

"jim" každé hnojené obsahuje dusík, skleník to znamená rychlení mimo vegetační dobu a to je právě ten problém hořkosti který zvláště u kapusty a květáku je velmi znatelný a častý. Hořkosti se nezbavíte žádným vařením, slíváním vody a podobně.

jim*

Ale květák jsem nikdy hořký neměla

Ukousla jste syrový?

jim*

Jo,květák jím normálně syrový,ale je pravda,že ta kapusta byla ve skleníku hodně dlouho

 


0x
miroslavnovotny*

stačí při nakupu ochutnat je to pozdější sklizní někdy stačí sklidit cokoli dříve mlade ještě nehořké...někdy rozhoduje i pouhý jeden den rozdíl v sklizni a už je prušvih..

 

mmm*

Díky všem, příště zkusím bez poklice a bez středu .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]