Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Aby vinná klobása nepraskla

Od: tonik* odpovědí: 9 změna:

prosím o radu jak péct vinnou klobásu aby zaručeně nepraskla , děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

Udělám "hada,"propíchnu špejlí a pomalinku na mírném ohni peču pod poklicí samozřejmě na pánvi.Ještě se mi nestalo,aby praskla

doplněno 18.12.13 20:19:

Neobaluji ve strouhance.Důvod je prostý,obalujeme kapříka i řízečky...

naoko

Dělám stejně, ještě předtím toho šneka trochu obalím v hl. mouces paprikou a otáčím je . Ale někdy stejně praskne .Až na konec, potvora .

 


1x

Také stočím do šneku, propíchnu špejlí , osolím, přidám pepř a obaluji v mouce, vajíčku a strouhance. Smažím na oleji. Nepraskne a chutná výborně.

To Dako-já sice ne,mám na to lidi,ale ti to dělaj jak píšeš a nikdy nepraskne!

 

artik*

0x

musíte mít kvalitní klobásu

 

isteron

0x

Zvykli sme ešte pred pečením klobásy, alebo jaternice ( jelita ) vidličkou na niekoľkých mistach poprepichovat, aby vzduch mohol uniknút.

 

hanamarkova

0x

jak pect klobasy vjnne slabe aby nepraskaly a neprskaly dekuji

cesmina*

K tomu prskání .Před léty mi jedna paní řekla,že je opéká zásadně na másle.Jinak záleží na kvalitě klobásy.

 

honzacz*

0x

Do klobásy vyrobím špízjehlou několik direk, aby při pečení mohla unikat pára, a pak klobása nepraská.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]