Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaká mouka za 1. republiky?

Od: wydra® odpovědí: 3 změna:

Byla jaká? Jakou používala Sandtnerová? Jen hladkou, nebo byla i jina mouka? Díky za odpověď, pokud někdo ví kde ji najít!:

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

V santnerce se objevují tři mouky: hladká mouka, krupičková mouka a prostě mouka.


Ano, co je ale "jen" mouka? Jaka to byla? Byla tehdy polohruba, nebo ne? A co je krupickova mouka, hruba?

 

hahanaj*

0x

Krupičková mouka

Zejména do kynutých a piškotových sladkých těst se ve starých kuchařkách často používá krupičková mouka. O co se jedná? Krupičková mouka je bílá jemná mouka, zvaná též uherská. Bývala velmi oblíbená v předválečném období. Rozdíl mezi klasickou hladkou a krupičkovou moukou je ve způsobu mletí. Do krupičkové se míchá trocha nejjemnější krupice. Dnes už ji běžně neseženeme. Marie Sandtnerová v některých receptech navrhuje jako její možnou alternativu škrobovou moučku. Nic nezkazíme, když ji nahradíme směsí hladké a polohrubé mouky, případně dětské krupičky.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]