Nejste přihlášen/a.
Sklidili jsme hlívu ústřičnou (šedá), mladší čerstvé plodnice. Zkusila jsem ji použít na "čínu". Dusila jsem ji na cibulce (jako smaženici) a pak chtěla dát k rýži, masu atd. Hlíva však byla značně tuhá, nepoživatelná. Jak to děláte vy?
Orestuji cibuli a plátky česneku a dám nakrájenou hlívu, zakreju pokličkou a dusím, pokud je voda z hlívy rychle vydušená tak trochu podleju a dusím asi 20minut, osolím, opepřím, přidám vejce a jde se snídat. Na výbornou polévku už recept máte, do "číny" přidávám dušenou běžně, výborné jsou těstoviny s kuřecím masem a hlívou, zapečené brambory s godhajem (ten strouhám na struhadle) a opět přidám dušenou hlívu a zaleju smetanou (ochutit). Manžel krájí hlívu-klobouky na nudličky a zbytek hodně na drobno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.