Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vaření s hlívou

Od: maeda® odpovědí: 6 změna:

Sklidili jsme hlívu ústřičnou (šedá), mladší čerstvé plodnice. Zkusila jsem ji použít na "čínu". Dusila jsem ji na cibulce (jako smaženici) a pak chtěla dát k rýži, masu atd. Hlíva však byla značně tuhá, nepoživatelná. Jak to děláte vy?

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

0x

Hlívu nejprve povařím a pak s ní pracuji dál

 


0x

Vynikající je z ní držtková polévka. Třeba tady toprecepty.cz/...

 

lidus*

0x

Orestuji cibuli a plátky česneku a dám nakrájenou hlívu, zakreju pokličkou a dusím, pokud je voda z hlívy rychle vydušená tak trochu podleju a dusím asi 20minut, osolím, opepřím, přidám vejce a jde se snídat. Na výbornou polévku už recept máte, do "číny" přidávám dušenou běžně, výborné jsou těstoviny s kuřecím masem a hlívou, zapečené brambory s godhajem (ten strouhám na struhadle) a opět přidám dušenou hlívu a zaleju smetanou (ochutit). Manžel krájí hlívu-klobouky na nudličky a zbytek hodně na drobno.

 

klidek*

0x

Nejtužší u hlívy je noha - dobré je ji vždycky odříznout a nakrájet na drobno. A dusit o hodně déle, než "kloboučky".

 

gita65

0x

Také máme doma hlívu. Děti to mají nejraději v trojobalu, jako řízek a k tomu ještě obalím silnější kroužky cilule, osmažené dozlatova a přílohu bromborovou kaši a mrkvový salát.

Také je výborná jako držková polévka, jak už tady někdo psal.

 


0x

Nějaké receptu jsem nal na ulozto: ulozto.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]