Nejste přihlášen/a.
ahojky, vařím polévku a ujela mi ruka s pálivou papirkou. jde to ještě nějak zachránit? třeba hodit tam bramboru nebo chleba?
Ráda chodím do indické vegetariánské restaurace. Některé pokrmy, omáčky ačatný je hodně pálivé. Zjistila jsem, že na výrazné zmírnění palčivosti stačí vzít si trochu jogurtové omáčky. Zkuste tedy doplnit polévku třeba zakysanou smetanou. Pokud to stále nebude k jídlu, a nebudete to chtít vylít, tak dát zamrazit po malých porcičkách a pokud vaříte guláše, tak vždy do vaření přidat po jednom pytlíčku. Myslím, že by to ten guláš pěkně ochutilo a vypíchlo.
Máte na to svůj názor, já jsem jenom nabídla možnost pro ty hodně šetřivé třeba výchovou, nebo od přírody vrozeně šetřivé, nebo rodinu, která má hluboko do kapsy a nechce, aby nic nepřišlo nazmar.
Nemyslete, mě když se něco nepovede, tak to sice s těžkým srdcem, ale vyhodím to. Avšak tak, aby to nikdo neviděl.
doplněno 06.10.13 20:29:Pokud možno.
pro "pohanka"
- byla jsem vychovaná v úctě k jídlu - takže nikdy nic nevyhodím - leda by bylo shnilé - ale nic ani shnít nenechám.
Pokud se mi něco nepovede - tak přemýšlím, jak z toho přesto udělat chutné a jedlé jídlo, byt bych to měla, jak už zde někdo psal - zamrazit - a používat to jako dochucovadlo, nebo přísadu k jinému jídlu.
Dobrý způsob, jak udělat z nepovedených "kejd" jsou karbanátky - do nich můžete při správném ochucení namíchat cokoliv. (kromě teda polívky) - a máte dobré a chutné jídlo. Marcela.
doplněno 06.10.13 22:04:- jestli něco nesnáším - tak je to tučné maso - takový ten "třaslavý, mazlavý" špek.
No a teď jsme ho dostali ca 1 kg. od známého, který si v něm libuje a jí ho jen tak s chlebem. Vyřešila jsem to tak, že jsem z něj usmažila škvarečky a udělala špekové knedlíky se zelím, plus kousek vepřového, na jehož přípravu jsem použila ten vysmažený tuk . Byla to naprosta "mňamňačka" - jenom jsem musela držet asi týden dietu.
Culdo - jsem již myslím též zkušená kuchařka, takže vím, že plno jídel se dá nějak zachránit, nebo jak píšete, nějak zpracovat s doplněním jiného tovaru. Myslela jsem třeba sražený koláč. Odběhnu si na zahradu pro petrželku a než se pokochám s květinkami, tak jsou brambory spálené. Tedy už to není tak často, jako když byly děti malé. To těch neštěstí bylo více.
Ahoj pohanko -
- ze sraženého koláče bych možná něco vymyslela - ale ze spáleného jídla tedy nic - ! - myslím, že by to nežrali ani ptáčci. Zdravím. Marcela.
Dobrý den, ta syrová brambora má snad stáhnout přesolení, ale i tak bych ji zkusil. A obsah také naředit vodou. A pak už jenom vyložit si ústa alobalem . Zdravím!
doplněno 01.10.13 19:35:Jinak, "univerzální přebíječ chutí a pachutí" je kečup. Do polévky tedy ne, ale až něco přismahnete, tak si to dejte s kečupem.
Snědli jste tu polívku? Teď začne druhý problém. Až půjde na wecku pryč. To neodstraníte spolehlivě ničím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.