Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Buchta s jablky

Od: kuchticka odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, neporadili by jste mi, prosím, nějaký dobrý recept na jablkovou buchtu na plech. Dělala jsem mřížkovou buchtu s jablky na plech a nic moc. Asi špatný recept. Předem díky.

 

 

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

vecernicek*

3x
Dva hrnky pol.mouky.
Hrnek cukru
asi 3/4 zlate hane. Udelam zmolenku.
Dva hrnky zmolenky oddelim stranou.do toho co zbylo pridam pul prasku do peciva 1vejce (ja nahrazuji bananem) a mleko..
Smes vyleju na plech - nesmi byt moc ridka.pokladu nastrouhanymi jablky a posypu zmolenkou.
Tento kolac je obraceny.protoze testa je malo.jaklek muze byt hromada a zmolenky je taky hodbe...
kuchticka

a kolik toho mléka?

vecernicek*
Mleko davam od oka...aby nebylo testo prilis ridke a jablka se nepropadla...

 


3x

VLÁČNÁ BUCHTA S JABLKY. 4 celá vejce, 37 dkg cukru moučky /dávám méně, asi 30 dkg/, 45 dkg polohrubé mouky, 45 dkg jablek /oloupaná a nastrouhaná nahrubo/, 1 prášek do pečiva, 1 vanilk. cukr. Vše smíchat dohromady, je-li to husté, přidat podle potřeby trochu mléka. Nalít na vymazaný a vysypaný plech, zvolna péci. Vyklopit na tác, navrch čokoládová poleva. Pro slavnostnější příležitost nakrájet na čtverečky, na každý hvězdičku šlehačky. Buchta je vláčná, moc dobrá a není v ní žádný tuk. Na zimu si dělám nahrubo nastrouhaná jablka do sklenic, a už vím, že mi stačí na 1 plech právě ta velká sklenice jablek a nemusím je ani vážit. Jaga.


doplněno 24.09.13 07:39:

Pro Moniku: Vážně, ani trošku oleje, másla, Hery, prostě ničeho. Přitom je vláčná a moc dobrá. Sotva vychladne natolik, abych ji mohla polít polevou, už je zpoloviny pryč. Jen toho cukru je v předpisu opravdu hodně, dávám míň. Inu, jak to komu chutná.

monika123*

Vazne ani trochu oleje? Opsala jsem a zkusim, ja vecna dietarka hezky vecer.

 

uska*

3x

Buchta s jablky - měla obrovský úspěch

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek oleje

4 velká, nebo 5 středních jablek _ oloupat/nebo neloupat, jen zbavit jádřince a nakrájet na větší kousky (osminky překrojit 2x _ 3x).

1/2 hrnku ořechů (nebo rozinek)

1 čajová lžička sody bikarbony

2 čaj. lžičky skořice

10 Dkg čokolády na vaření _ nalámat na kousky

* celá vejce ušlehat do pěny s cukrem

* přidat olej a zamíchat

* smíchat mouku se skořicí a se sodou, přidat a zamíchat

* přimíchat jablka, ořechy a čokoládu

* pekáč vyložit pečícím papírem, nalít hmotu

* péci při 180°C 40 _ 50 min

A teď už jen papat a mlaskat.

doplněno 22.09.13 16:09:

Děvčata - já to dělám od oka. Na této buchtě není co pokazit, dávám 3 vejce, cukru podle sladkosti jablek asi 3/4 hrníčku, oleje také nedávám jeden hrnek, ale ředím mlékem. Je to dost tučné (ale dobré) a navíc tuk je i v čokoládě. Nebojte se experimentovat., Také záleží na velikosti plechu nebo pekáče. Hurá do toho.

Uska, kolik těch vajec? Ten recept vypadá skvěle, udělám ho! Díky

liduli

...kolik vajec a kolik cukru?

 


2x
Osobně mám hrozně ráda: Upeču klasický piškot a na něj pak směs ze zakysané smetany a tvarohu tak, aby to drželo tvar a neteklo (někdo dává místo tvarohu pomazánkové máslo), osladit podle chuti a na tuhle vrstvu potom navrstvit nastrouhaná jablka, posypat skořicí a na závěr polít želatinou (dávám trochu skořice i do ní). Podávat nejlépe chlazené

 

ladinpraha*

2x

Tenhle je super, jenom škoda, že vydrží tak krátce.

 

honzmalatny*

2x

200g polohrubá mouka

150g cukr krystal

300-400g nadtrouhaná jablka

4 vejce

vanilkový cukr

špetka skořice mleté

prdop

Ušleháme vejce s cukrem a pak přidáme vše ostatní, uhněteme hladké těsto a dáme péci. Podle chuti lze přidat trochu strouhaného kokosu a hotové polít čokoládovou polevou.

Jen bych doporučil dát do koláčové formy a ne do bábovkové.

Když jsem to pekl prvně,vylezlo mi z trouby toto.A podotýkám že bez m,ého přičinění.Trouba nám takto peče.

doplněno 20.09.13 11:10:

nedává se žádné mléko,štávu pustí ta nastrouhaná jablka.

tak nevím, proč se furt dožadujeme smajlíků na poradně, když si je můžeme takhle upéct

 

liduli

0x

Zadejte si do vyhledávače Co dobrého upéct z jablek (nedaří se mi sem vložit odkaz), je to z loňského září, tam najdete spousty receptů

 

dako*

0x

Jablkové řezy drobenkové

40dkg pol.mouky, 10dkg cukru moučka 20dkg Hery, 3 žloutky, půl kypřícího prášku do pečiva,

Uděláme drobenku, dáme na plech a na to náplň z jablek.

Náplň : Nastrouhat 1 kg oloupaných jablek, citronová kůra, vanil. cukr, trochu skořice a smícháme se sněhem ze 3 bílků smíchaným s 10 dkg cukru moučka.

Posypeme klasickou drobenkou ( máslo, mouka polohr., cukr moučka ) a dáme péct

Řezy nedají moc práce a chutnají skvěle. Nejlepší jsou druhý den , jsou vláčnější.

 

asiasi*

0x

Hraběnčiny řezy: 1 Hera, 4 žloutky, 10 dkg cukru, 40 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků, 15 dkg cukru, 1/2 kg strouhaných jablek. Z mouky, tuku, žloutků, cukru a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Asi tak 3/4 dáme na plech, posypeme strouhanými jablky. Ze 4 bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme 15 dkg cukru. Tímto sněhem potřeme jablka na plechu. Zbylou 1/4 těsta, kterou jsme si předtím dali do ledničky, nastrouháme na hrubém struhadle na sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě.

 

gita65

0x

Lehký štrůdl.

2 1/4 hrnku hladké mouky, 1 heru, nebo máslo,1/2 hrnku studené vody, špetka soli. Vše dobře propracujeme a necháme 1hod. uležet v ledničce. Pak se dělá tradičně štrůdl. Udělají se z toho 3 šišky. Do tohoto se nedává vejce.

Těsto si rozdělte na tři stejné díly. Utěrku si posypte lehce moukou a každý díl na utěrce,vyválejte na tenko, potřete rozpuštěným máslem, posypte lehce strouhankou, nastrouhejte jablka, posypte krupicovým a vanilkovým cukrem, skořicí, trochu rozinek. A pomocí utěrky srolujte,boky přehněte a přitiskněte. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Každý štrůdl potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte do předehřáté trouby péci. Peču asi na 170 stupnů. Upečený je, když je napovrchu krásně zlatavý.

 


0x

Někdy udělám jednoduchou hrnkovou buchtu a na povrch syrového těsta v plechu navrstvím nastrouhaná jablka a posypu jemně skořicí,byl to jenom okamžitý nápad, ale bylo to moc dobré a občas to udělám.

Hrnková buchta: dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, půl hrnku oleje, prášek do pečiva, 4 vejce. Všechno se zamíchá dohromady a naleje na vymazaný a vysypaný plech. Já si s tím obvykle trochu pohraju - šlehám bílky s cukrem, do husttého sněhu vešlehám po jednom žloutky, pak pomalu přilévám olej a mléko (stále šlehám) a nakonec stáhnu rychlost metel na nejmenší a po lžících vmíchám mouku s práškem.

 


0x

Jablkový karambol: Jablíčka oloupat, zbavit jadřinců, nakrájet na plátky. Nasypat je do zapékacího pekáčku, prosypat hnědým cukrem (jsou-li jablka sladká, není třeba), péci do poloměkka. Udělat drobenku, posýpku: 10dkg mouka, 10dkg cukr, 8 dkg máslo, zasypat jablíčka, protřepat, nemíchat! a nechat zapéci cca 30 min dozlatova a zezdola bublá. Karambol se jí lžičkou z misek. Zbytek rozdělit do misek a na mrazák. Místo jablek lze rebarbora, jahody, švestky.

doplněno 22.09.13 07:00:

Ten karambol je strašně rychlý. Když přivítáte nečekanou návštěvu ve dveřích, než vám voda na kafe zavaří, máte ovoce v troubě a během chvilky posypku a šup, je hotovo. A nesmírně dobré. Kdyžý je doma šlehačka, není o čem mluvit!

 

 

andrea1*

0x

VÝBORNÝ JABLKOVÝ OBRÁCENÝ KOLÁČ (dle receptu z televize 1.6.2013 od p. Finkové)

1/4 másla, 8 jablek, cukr, skořice, 4 vejce, 50 g hl. mouky, lžičku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic mléka

Na pánev (která se může dát do trouby) dáme rozehřát máslo, nasypeme cukr, skořici, nakrájená jablka, přiklopíme a podusíme.

Do 4 žloutků dáme cukr, 50 g hl. mouky, kypřící prášek, mléko. Ušleháme z bílků sníh a přidáme ke žloutkům, zamícháme a nalijeme na jablka do pánve a rozetřeme. Dáme péci do trouby předehřáté na 170°a pečeme 30 - 40 min. Vyndáme a vyklopíme. Předtím je dobré těsto v pánvi obkrojit nožem kvůli snadnému vyklopení

 


0x

uska, kolik vajec a kolik cukru ve vašem receptu?

uska*

Hele babi hledej ... doplnila jsem původní odpověď. At se dílo daří !

 

joudic*

0x

mrizkova je jednoducha a super, takova pernikovo-sypka... z knihy tusim Varime detem, ale patri tam kysela marmelada

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]