Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím o radu. Zavřovala jsem čalamádu ze zeleniny, okurka, květák, mrkev, cibule,hrášek, když jsou houby dám trochu lišek. Dělám to léta letoucí, dávám zeleninu syrovou a nechám to při sterilování dojít do varu achvíly to vařím, aby zelenina změkla. Dělám to léta, ale letos jsem asi spěchala no a prostě zelenina hlavně mrkev je tvrdá. Otázka zní. Co se stane když dám sklenice znova do hrnce a nechám to znova povařit? Nikdy jsem to nezkoušela a tak se ptám, zda někdo z vás milí rádcové nemáte zkušenost. Jinak musím pochválit tuto poradnu, už jsem se dočetla dost zajímavích rad. Přeji hezkou neděli všem. alik
Směsi zeleniny na zavaření vždy nejprve povařím každou zvlášt do měkka a pak dám do nálevu a do sklenic.Samozřejmě zavařuji v mikrovlnce.
JABRAKA
Já si myslím, že když to dobře odhadnete, protože není žádný způsob kontroly, může to dobře zafungovat. Maso nebo hotové potraviny se také zavařují nadvakrát. Z toho důvodu, protože to neumím odhadnout, vždycka zeleninu povařím, tak aby byla na skus a sklenice v hrnci zavařují na 75-80´C , 10minut a 10 minut nechávám odstavené a pak teprve z hrnce vytahuji. I cibulky i mrkev, které dávám k okurkám ve větším množství, protože to mám ráda, nejprve vařím. Skoro půl na půl k okurkám.
Děkuji za rady. Taky si myslím, že bych to mohla ještě chvíly povařit. Nevím co jsem vyváděla, dávám vždy zeleninu syrovou a je to dobře. Asi stárnu. Dík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.