Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dělám guláš, a nejsem si jistá, že jsem na začátku dala správné množství papriky, můžu jí tam přidat i ke konci vaření? Nezmění se chut nebo něco?
Děkuji za rady. =)
Papriku můžete přidat i na konci, ale rozmíchejte si ji v malém množství vody, at se neudělají hrudky. Hovězí bujon přidat můžete, ale je to možná zbytečné. Dejte pozor, at přidáním bujónu nemáte guláš přesolený.
Papriku můžete přidat až na konci,ale lépeje ji rozmíchat v troše tuku- v oleji,udělá vám pěkná oka na guláši.
Masox přidat můžete - ten je dobré nechat rozpustit v trošce vody a pak přidat do guláše.Jak už tu bylo zmíněno,pozor,na přesolení.
Je to věc názoru, zda papriku dát do oleje, nebo až ke konci. Oba jsou správně.
Když dáte papriku hned na začátku do horkého oleje, pak vám guláš zhnědne. Moje babička dávala papriku do guláše úplně nakonec, až bylo maso skoro hotové. Pak úplně těsně před koncem vaření přilila žbrďolek smetany a guláš měl krásnou svítivou červenou barvu.
Více méně všechno řekli dobře předchozí diskutující, jen je lepší papriku rozpustit v oleji nebo sádle, než ve vodě. Pozor na přepálení -paprika hořkne. A hlavně není paprika jako paprika. Může mít barvu od cihlové až po tmavě červenou (ta je podle mě nejlepší). Takže je třeba vybírat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.