Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hladká mouka vs polohrubá/hrubá na dort

Od: arylen* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci péct dort podle receptu, ale v něm je jen, že mám použít špaldovou mouku, ale už ne zda hladkou,polohrubou nebo hrubou. Co jsem koukala do jiných receptů na piškoty na koláče nebo bábovky,tak se to dá péci ze všech tří druhů. Chci se tedy zeptat jaký je vlastně vůbec v té hladkosti rozdíl co se týče toho pečení, jak se to projeví. Díky moc

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pt®

0x

Kynuté koláče dělám z hladké mouky, ale dort bych udělala z polohrubé, myslím, že z hrubé by se více drobil. - pt

 

iz*

0x

S výjimkou knedlíků, do kterých dávám hrubou mouku, používám do všeho prosátou hladkou mouku (pečivo je vlášnější).

 

bobana

0x

Dorty už moc nepeču,ale polohrubou mouku,držela jsem se receptu.Se špaldovou moukou zkušenosti nemám.Jinak na ostatní pečení namíchám mouky napůl-polohrubou s hladkou.Hrubou na knedlíky.

 

ron*

0x

Špaldovou mouku jsem viděla pouze hladkou nebo hrubou (nikoliv polohrubou). Do dortu bych tedy použila tu hladkou. Nedala bych ale celý díl špaldové mouky, ale napůl bych ji smíchala s obyčejnou hladkou pšeničnou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]