Nejste přihlášen/a.
Ahoj kolegyně a kolegové! Zajímá mě, jak právě Vy děláte dortové korpusy. Pochlubte s oblíbenými a vyzkoušenými recepty. Já, když peču dorty, pracuji vždy s tímto (rozpis na dortovou formu) - 3 vejce, polohr. mouka a krupicový cukr (tolik, kolik váží celá vejce), vanilkový cukr (mám domácí, dávám cca 2 lžičky), 3 lžíce vody, případně trochu citronové kůry nebo 2 lžíce kakaa. Ušlehám sníh, zašlehám žloutky a vodu, cukry a šlehám do běla. Přidám prosátou mouku a citr. kůru nebo kakao, dám péct. Je to jednoduché, rychlé, osvědčené, ale zachtělo se mi zkusit něco jiného. Tak se podělte o Vaše recepty Pěkný den přeje Claire!
Mám ráda tento recept - 16 dkg cukr krupice, 16 dkg polohrubá mouka, 4 vejce, 4 lžíce olej. Našla jsem ho na Vareni.cz - Výborné piškotové těsto, kde je návod na přípravu. Jinak pod šlehačku používám tento recept - 15 dkg cukru, 3 žloutky, 2 dkg kakaa, 2 jablka ne moučná,raději tvrdší /asi 30 dkg oloupaná, na hrubo nastrouhaná/, 3-4 bílky, 6 dkg polohrubé mouky. Žloutky utřu s cukrem, přidám kakao, jablka, vmíchám sníh a mouku. Těsto je vláčné, je to na dort. formu průměr 180 mm. Korpus nerozkrajuji, potřu marmeládou /višňovouˇdomácí/ a navrch dám šlehačku, kterou upravím vidličkou na proužky, posypu strouhanou čokoládou.Tot vše.
To claire - to jsem opravdu ráda, že jste byla spokojená
No vida, holky, to jsem ani netušila, že je tenhle recept tak populární, i když - v jednoduchosti je krása, že Zkusím ten s těmi jablky podle asiasi, domácí višňovou marmeládu mám, tak to jistě bude móóc dobré
Tak dnes jsem onen dort konečně upekla a musím říct, že byl opravdu báječný a mohu ho doporučit dál Těsto naprosto famózní a ta kombinace šlehačky, višňové marmelády a kakaového korpusu je velmi lahodná Děkuji!
Ahoj.
Dělám dortové korpusy dle různých receptů, ale zrovna teď u nás jede čokoládový korpus bez mouky - za cvhíli je hotový.
Ve vodní lázni rozpustím dvě čokolády (20 dkg) čím vyšší procento kakaa, tím lepší, ale klidně používám i čokoládu na vaření - dobrá je třeba z Lidlu. Rozpuštěnou čokoládu nechám za občasného míchání vychladnout do pokojové teploty. Mezitím si vyšlechám 6 žloutků s trochou pískového cukru (asi 10 dkg), přidám opatrně dvě lžíce přesátého kakaa, postupně vmíchám rozpuštěnou čokoládu v pokojové teplotě a nakonec jemně vmíchám sníh ze 6 bílků. Naleju do kulaté formy, vytřené máslem a vysypané kakaem. Peču asi na 180, zhruba 30 - 40 minut (zkouším špejlí).
Rozmíchám 3 zakysané smetany + 1 ušlehanou šlehačku a vanilkový cukr, natřu na korpus a nahoru narovnám sezonní ovoce - teď například zahradní ostružiny. Je to opravdu neskutečné dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.