Nejste přihlášen/a.
Máme větší množství salátových okurek, /letos se urodilo/, salát klasický se zálivkou, či rajčaty a cibulí, anebo se šlehačkou dělám stále. Poraďte mi, co dalšího lze dělat z okurek? Dají se připravit i tepelně, třeba podobně jako cukety? Mají více vody... Budu vděčná za každý nápad a recept. Za syrova je jíme také stále a menší zavářím jako řezy. Děkuji všem za nápady.
Můžete udělat tzatziky, studenou polévku tarator, ...
zkuste je nakrájet na špalíky, vydlabat ,naplnit masovou/sýrovou směsí a zapéct . Nebo se podívejte tady: labuznik.cz/...
Nezkoušela jsem to ale soused je nastrouhá a dá do uzavíratelného sáčku do mrazáku, říká, že v zimě jsou jak čerstvé.
doplněno 01.08.13 18:33:Jaguš, mě se to moc nezdálo a samotnou by mě to nenapadlo ale soused na chalupě říká, že rozdíl nepoznat.
Milá Liduš, to jsem také dělala a v zimě byly jako hadry. Já je zavářím jako "hady", i když to dá dost práce. Okurky oloupat, nakrájet po délce asi na 10-12 cm kousky, o tlouštce asi 2 cm. Ten vnitřek s jádry tam nedávám, spíš jen ty stěny. Klasicky zavařuji v Deku a octě, přidávám kopr, křen, mrkev a cibuli na chut. Dost lidí už tvrdilo, že je to lepší, než klasické sterilované okurky. Jaga.
"atramo", už tu někde psala "ivzes", že salátové okurky nakrájí na kolečka a naloží normálně, jako nakládačky. Já to chci totiž vyzkoušet.
Pt, už jsem si několikrát všimla, že píšete ivzeS. To je schválně?
Ty okurky chutnají stejně jako klasické nakládačky, akorát mám dojem, že jsem je zavařovala trochu kratší dobu (snad o 5 minut méně).
"ivzez", já si toho ani nevšimla, jak to píšu. Špatně vidím a u PC sedávám bez brýlí, kdybyste mně neupozornila, tak bych to ani nevěděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.