Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat, jaké kupujete "Olomoucké tvarůžky"? Já doposavaď kupoval ty od fy. A.W., které jsou běžně na trhu, jenomže se nějak zhoršují, nebo co. Když se tvarůžek rozřízne, tak je celý vnitřek bílý, jakoby tvarohový a jenom povrch je "tvarůžkový". Přijde mi, jako když nejsou dostatečně proleželé. Je fakt, že když si takovýto výrobek koupím, tak se jej snažím spotřebovat ihned a ne až když končí datum spotřeby. Které tvarůžky jsou dnes jako ty původní, které když se rozřízly, tak byly na průžezu celé hnědožluté? Přeci si nekoupím výrobek (když na něj mám teď chut) a nebudu jej ještě nechávat 14 dnů "proležet"? Navíc na webu je informace, že jim často z venku zeleně plesniví. Které běžně prodáváné tvarůžky jsou již "hotové" a dobré? Máte nějakou zkušenost?
Vnitřek je tvarohový, protože to tvaroh je. To víte, dnes se požaduje, aby to vydrželo přepravu, skladování a prodej, takže se expeduje sýr nezralý, stejně jako třeba exotické ovoce. Zatímco ovoce se nechává dojít v halách, sýr jde ihned do prodejny. U sýru je výhoda v tom, že nakonec dozraje do správné konzistence. To ovoce také dozraje, ale bez slunce to není ono.
Dobrý den,naprosto stejná zkušenost,dvakráte v poslední době jsem zakoupil v asi podnikové prodejně v Brně,prodavačka mi sdělila ,že jsou zralé,výsledek po rozkrojení bílé.Již nekupuji,přešel jsem na romadůžek,ani jednou nezklamal.Osobně si myslím,že kdyby balíček stál 50,- kč,tak výsledek bude stejný.
Koupím tvarůžky, dám do sklenice, pokmínuju drceným kmínem a poleju (ne zaleju) pivem, nechám na okně na slunci 3 dny a pak jsou výborné, jinak mám tutéž zkušenost jako vy.
doplněno 31.07.13 20:48:Dám je do šroubovací sklenice a plíseň tam žádná není, třetí den na okně jsou krásně mazlavé a výborné, kupuji klasické kolečka nebo kroužky.
Zelene plisne jsem si nikdy na tvaruskach nevsiml. To asi neni normalni jev. Tvaruzky nejsou preci plesnivy syr.
Dělám to úplně stejně jako Liduš. Šroubovací sklenici dávám nahoru na kredenc a čas od času ji otočím, aby pivo steklo i po těch tvarůžkách, které jsou nahoře a zase ji vrátím do původní polohy.. Koupím čerstvý chleba, máslo a pivo, otevřu okna do průvanu a pak teprve sklenici otevřu. :D Hmmmm, dobrota veliká!
Na některých olomouckých tvarůžkách je (bylo?) napsáno, že nejlepší jsou deset dní před koncem spotřeby. Ještě jsem takové v obchodě nekoupil.
Jednou za pár let se mi povedlo koupit tvarůžky, že se daly jíst hned. Ale stejně pokud nejsou "staré"tak to není ono. Když je mám v ledničce, tak nejlíp na konci spotřeby.
Tvarůžky které se dají jíst hned jsou většinou " Kousky s kmínem" ve vaničce.
Nekupuji žádné, protože jsem na tom stejně jako ty. Mám na ně chut teď a nebudu čekat, jestli se mi doma rozleží nebo ne. Mám v dosahu jenom Albert a Lídl, takže nabídka jednotvárná. Tak jednou do roka se nechám v akci přesvědčit a koupím, ale vždycky se jenom ubezpečím, že se nic nezměnilo. A s Nivou je to stejné. Jedinkrát jsem ji koupil v Lídlu a výsledek - jakási umělá hmota. A celkově sýry, které jako sýry chutnají - Madeland (ne light) a Krolewski.
V Globusu prodávají misky s nakrájenými tvarůžky na malé kousky. Jsou již rozleželé a mají je ve 4 příchutích: s kmínem, zeleným pepřem, česnekem a paprikou. Jsou vynikající a dají se jíst hned. Jenže: ta krabička se 100g stojí asi 36 korun.Jinak když koupím syrečky tvrdší, nechám je v teple dojít. Dám je do šroubovací láhve a dobře zavřu - kvůli mouchám a nechám v teple. Asi za 3 - 4 dny jsou syrečky měkké, jen se táhnou. Nesmíte je tedy jíst hned po koupi /já vím, když je chut/, ale pár dní si na ně počkat. O to lepší zážitek z nich pak budete mít. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.