Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
vždycky jsem měla ráda znojemskou, ale nikdy jsem ji nevařila (manžel ani děti o ni nestáli).
Zítra bych ji chtěla zkusit, bez nakládaných okurek, místo nich chci použít salátovku.
Nemáte někdo osvědčený recept (uvítala bych spíše "přírodní štávu" bez zahuštování)?
Děkuju za tipy a recepty.
doplněno 21.07.13 16:26:Atramo a Liduš děkuju Vám oběma za odpovědi.
V pátek jsem dostala pěkné hovězí. Byla bych použila recept z osvědčené kuchařky, ale v tomhle počasí chci něco lehčího a bez knedlíku (proto ta "přírodní" štáva).
Ráda vařím v papiňáku, tak zkusím recept od Liduš.
___ Ještě se zeptám na koření: myslela jsem bobkový list a nové koření ...
___ Pro Cyrila a Martina:
Se salátovou okurkou do teplých jídel mám dobrou zkušenost. Nesmí se samozřejmě dusit s masem hned od začátku, přidává se až do téměř hotového pokrmu (vlastně se jenom nechá trošku prohřát).
Salátové okurce dávám přednost před nakládanými téměř ve všem.
Já ji dělám takto: orestuji velkou cibuli a slaninu (špek), nakrájím kyselé, zavařené okurky, přidám malou lžičku fr. hořtice Amora, plecko a zavřu papińák, pak trochu zahustím hl. moukou (ale to můžete vynechat) a přidám na plátky natvrdo vařená vejce, když se mi chce tak orestovanou cibuli a slaninu rozmixuju ponorákem a pak teprve dám okurky. Znojemská to bez kyselých okurek nejde!
doplněno 20.07.13 12:08:No jo ona ta moje je v podstatě něco mezi znojemskou (ta je bez vajíčka)a frankfurtskou (párek + vejce). Ale nám to tak chutná a když ji udělám z roštěnce tak nezbude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.