Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s kiwi?

Od: gogi* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

hojně se nám rozrostlo kiwi, máme na zahradě skutečně hromadu plodů, bude toho hodně.

Jen nějak nevíme, co s tím.

Děláme marmeládu, ale málokomu chutná - má konzistenci a vzhled jako hrášková kaše (jiné marmelády máme vynikající)

Nemáte někdo tip, co s tím?

Nebo recept na nějakou skutečně dobrou marmošku či džem? ...Na zahraničních stránkách jsem našla pár receptů, ale ve většině přidávají jen pískový/krystalový cukr, ne želírovací. Myslíte, že by to zhoustlo i tak?

Díky za tipy.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

2x

Dcera oloupe, nakrájí na plátky, pokape citronem a obalí v pískovém cukru, suší v sušičce asi 15 i víc hodin, nejdříve na 100 stupňů asi 4h a zbytek pak na 50. Ne, že bych se po tom utloukla ale v zimě to určitě k jídlu bude dobré.

 


0x
S želírovacím cukrem to zhoustne, protože želírovací cukr je na výrobu marmelády. Našla jsem recept s kiwi. Jmenuje se Kiwi mňamka - ingredience: BEBE keksy kakaové - s čokoládou oválky cereální, med nebo javorový sirup, rozmačkané kiwi, šlehačka, zakysaná smetana, vanilkový cukr. Postup: Rozdrcené kakaové sušenky s čokoládou BEBE pokapeme medem nebo javorovým sirupem, přidáme vrstvu ušlehané šlehačky smíchané se zakysanou smetanou a 1 vanilkovým cukrem. Vrstvy znovu a nakonec poklást plátky kiwi.
doplněno 18.07.13 16:56: obrázek:
gogi*

Dík, to bychom se za chvíli neunesli
Jsou toho fakt hromady

 


0x

Možná by bylo lepší udělat džem (s kousky ovoce) - aby se to tak nepodobalo hrachové kaši. Jinak nevím

trixicooks.com/...

doplněno 22.07.13 03:46:

Tady je trochu vylepšená verze džemu (s ananasovou štávou)

Ingredience:
1000g kiwi, 1 balíček Gelfixu, 1 hrnek neslazeného ananasového džusu, 4 hrnky cukru
Postup:
Kiwi oloupeme a odkrojíme zdřevnatělé konce. Ovoce rozmixujeme a spolu s Gelfixem a džusem ho za stálého míchání přivedeme k varu. Teprve poté přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Vaříme další minutu a sundáme z ohně. V případě potřeby z vrchu odstraníme pěnu. Horký džem ihned plníme do horkých sklenic a důkladně uzavřeme. Naplněné sklenice sterilujeme ještě dalších deset minut ve vroucí vodě.

doplněno 22.07.13 03:49:

Houstnutí způsobují pektiny, obsažené v želírovacím cukru (hodně jich je třeba i v kyselých jablkách). Kivi je také kyselé, takže se možná bez žel. cukru obejdete - asi jedině vyzkoušet.

 

laik*

0x

Chtel bych si udelat predstavu, kolik asi tak kusu kiwi je "hodne"?

Pri hledani informaci o kiwi jsem narazil na clanek, ktery radi delat z kiwi marmelady, kompoty a stavy stejne jako z angrestu. Co presne to znamena, to nevim

Z jednoho "keříku" (je to liána) můžete klidně sklidit 80 kg, a myslím, že i více.

 

miladapo*

0x

Zdravím i já,

máme také každým rokem hodně plodů. My přidáváme jablka (štavnata-kyselejší, oloupané rozvařit a propasírovat přes sítko) v poměru 2 díly kiwi 1 díl jablek, 0,5 l vody, 800 gr cukru krystal, 2x Gelfix 1:2, 2x 1/2 lžičky kyseliny cintronové . Kiwi odštopkujeme a rozemeleme na odštavnovacím mlýnku. Letos se nám urodilo obrovské množství, které ani nemůžeme všechno zpracovat. Marmeláda je samozřejmě zelená, ale velmi chutná. Samotné kiwi má velmi málo štávy, proto doplňujeme jablky. Zkuste a uvidíte, děti to často jedí samotné jako přesnídávku. Hodně úspěchů.

 

ivulenka*

0x

Darovat? Prodat na trhu, dohodnout se s trhovci, že |Vám dají výkupní cenu a sami prodají nadbytek

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]