Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Svíčková na smetaně

Od: rustyxxm* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Chci se zeptat už dělam přřess 2 hodiny svickovou v troube a ještě nemam mekou zeleninu,jak je to možné.Děkuji.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

martin1965*

1x

Tak to máte asi vypnutou troubu. Neodpojili Vám náhodou proud? Nebo jestli nevaříte tu umělou, která se používá jako dekorace.

rustyxxm*

To nemám,maso už je hotový davno,ale zeleninaj e taková tvrdá

 

martin1965*

1x

A fakt to myslíte vážně?

 

ben®

0x

Dobrý den, jsem v tomto laik, ale možná je tam málo vody, protože jinak se zelenina ve vodě vaří celkem rychle. Zdravím!

doplněno 04.07.13 23:07:

Tak to chtělo asi menší kousky zeleniny - měla by se rychleji povařit a změknout.

doplněno 04.07.13 23:23:

A nemá se ta omáčka také dát do mixéru? Asi po zchladnutí a pak znovu ohřát s masem.

doplněno 04.07.13 23:26:

Já bych to rozmixoval určitě a eventuálně potom ještě dovařil.

doplněno 04.07.13 23:32:

bonie - jako muž, technik a laik ve vaření bych to rozmixoval. Hlavně, lepší bude stejně až ohřívaná.

doplněno 04.07.13 23:45:

Nechci prudit, ale až to dovaříte a následně i sníte, tak se druhý den na WC podívejte, zda to úsilí stálo za tu námahu, resp. jaký je výsledek.

rustyxxm*

Vody jet am dost je tam pulka hrnce vody.

rustyxxm*

No to asi jo no,nakrájel jsem celkem velký kusy

rustyxxm*

Mozna jsem to malo osmahl ze zacatku tu zeleninu,mela byt do zlatohneda a to jsem neu delal

 

bonie*

0x

je v té vodě ocet?

doplněno 04.07.13 23:21:

zvláštní, nikdy jsem neslyšela aby maso bylo hotové a zelenina ne

Tak maso vyndejte, zeleninu trochu pokrájejte a dejte i s vodou do papiňáku, myslím, že tak 20 - 30 min by mělo stačit

doplněno 04.07.13 23:25:

tak když není papinák, tak jí prostě duste pod pokličkou na sporáku, pokrájet na menší a dusit až změkne

jinak to ted zrovna nejde

Myslím, že se to jmenuje halali, je to zeleninová směs pod svíčkovou, zkuste to příště použít místo klasické kořenové zeleniny

doplněno 04.07.13 23:27:

rozmixovat ... no do svíčkový to nepatří... lépe nastrouhat na jemném struhadle ale až bude měkčí

ale lepší je jí pasírovat

rustyxxm*
04.07.13 23:17

Ne není

rustyxxm*

Papinák právě nemám

rustyxxm*

Myslíte že by to slo rozmixovat i když je tvrdší?

rustyxxm*

No právě jsem se díval na kluky vakci a ti to normalne rozmixovaly

bonie*

pak tedy už chybí jen - když nemáte tohle, dejte tam něco jinýho...

víte, já nekoukám na kluky v akci, jednou jsem viděla pořad s Babicou a to mi stačilo, já vařím po staru a podle toho vám radím, svíčková nejen jako od maminky ale jako od babičky... je svíčková

Když je to podle kluků v akci tak asi budete vědět, proč máte tvrdou zeleninu Musel jste tam podle mně dát něco kyselého, třeba víc hořtice nbo já nevím co.

 

rustyxxm*

Jo hořčice jsem tam dal dost no

rustyxxm*

Ale jinak děkuji samozřejmě za rady

bonie*

takv tom případěmáte tvrdou zeleninu právě kvůli té hořtici, když je jí moc,m zelenina nezměkne. vyndejte jí z toho láku a dejte chvíli vařit jen trochu potopenou do vody. Mixér... no správná svíčková má být světlá a plavat v ní maličké kousíčky zeleniny, když to rozmixujete bude oranžová od mrkve. Ale asi se to dnes dělá.

Není zač a at se povede

 

jabraka*

0x

Zeleninu na všechna použití vyrábím předem.Mrkev,celer,petržel,cibuli i se zelenou natí rozemelu a po asi půlhodinovém smažení s máslem a potřebným množstvím soli zavařuji pod víčka.Pak stačí potřebné množství zeleniny přidat do svíčkové a po přepasírování sítem je hotovo.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]