Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou mouku?

Od: bambulka* odpovědí: 8 změna:

Chci udělat kynuté knedlíky, ale, jak pročítám recepty, někde ja hrubá a někde polohrubá mouka.

Poradte prosím, jaká je vaše zkušenost. Díky za radu

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Já dělávám z polohrubé,jsou nadýchanější recepty.vareni.cz/...

doplněno 26.06.13 15:31:

Tyto jsou výborné recepty.vareni.cz/...

doplněno 26.06.13 15:31:

Tyto jsou výborné recepty.vareni.cz/...

 


0x

Je snadné pravidlo: čím nižší teplota, tím hrubší mouka. Takže:

- na smažení (palačinky) hladká,
- na pečení (buchty) polohrubá,
- na vaření (knedlíky) hrubá.

Ale samozřejmě každé pravidlo má výjimky (třeba chleba se peče z hladké), A náhradou jednoho druhým (většinou) nic moc nepokazíte.

 

bambulka*

...zapomněla jsem napsat, že se jedná o knedlíky s ovocem /jahodami/.

 

tere71*

0x

Já dávám do ovocných knedlíků hrubou, ale polohrubou nic nezkazíte. Zkusila bych část tak, část tak a sama uvidíte, která vám chutná víc.

 

babocka

0x

Bambulko, dej určitě hrubou mouku, knedlíky jsou po ní kypřejší, nadýchanější, léta nedávám jinou. Pokud jsem měla dříve sojovou mouku, přidávala jsem 1 lžíci. At se Ti povedou!

 

hahanaj*

0x

celá léta jsem vařila z hrubé mouky jak ovocné tak houskové ale dcera mne nyní poradila polohrubou a jsou skvělé

 

lidus*

0x

Houskové hrubá, kynuté ovocné půl na půl hladká a polohrubá, dávám půl prášku do pečiva, poradila mi to babička a ještě nikdy se knedlíky nezdrcly.

 

ron*

0x

Dobrý den.

Napíšu vám vyzkoušený recept, ještě se nestalo, že by se mi tyto knedlíky nepovedly. Příprava je jednoduchá, rychlá a knedlíky jsou jako peříčko. Jiné kynuté knedlíky už nedělám. Nejoblíbenější náplň: jahody, borůvky nebo meruňky.

Krupicové knedlíky (16 knedlíků)

30 dkg dětské krupice, 1 vejce, špetka soli

Kvásek: 1/8 l mléka, 2 kostky cukru, 1 dkg kvasnic, 2 dkg rozpuštěného másla

Těsto necháme 1/2 hod kynout, rozdělíme na 16 dílů, naplníme ovocem, pod utěrkou necháme 10 minut kynout. Vaříme 7 minut pod pokličkou bez obracení, po vyjmutí každý knedlík propíchneme vidličkou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]