Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co si dát u ohně

Od: neo4440 odpovědí: 15 změna:

Zdarec.Mam dotáz nevíte co si třeba dát u ohně když sedíte s přátely za jídlo.Nemyslím třeba buřty a něco ,,originálnějšího ¨¨.Chutná mi všechno

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Oheň není o jídle, oheň je o partě lidí, kteří jsou spolu rádi. K ohni patří kytara, láhev, která občas koluje, každý svou láhev piva nebo vody. Jídlo zas až tak důležité není. Jídlo je lhostejné. Je tam jen proto, aby se zaměstnaly ruce. :D

 

vlasatec*

0x
opékat se dá třeba jablko, kukuřice nebo marshmelouny - nevím jak se to píše

 

kangaroo*

0x

Brambory na chipsy nebo dát brambory ve slupce do ohně. Grilování na lávových kamenech. Pečený chleba po vojensku

 


0x

Opéct se dá třeba i jablko a není to špatné.

 

neo4440

Nebo mě těd napadl nějaký sýr,jako třeba Romadur. Má s tim někdo zkušenosti

hop®

Romadur nevím, ale kostičky eidamu opékáme běžně. Chce to ale velkou dávku ostražitosti, po několika pivech tím sýrem člověk začne spíš přikládat...

Romadur by se myslím úplně roztekl.

 

askmenow*

0x

Pokud si uděláte nad menší oheň nějakou menší kovouvou "poličku" (bože, vypadlo mi to slovo - prostě na kovové tyči zapíchlé v zemi je taková mřížka, klackem to jde vždycky otočit z ohně ven...), a pořídíte si alobal, můžete dělat skoro všechno. Výborný je třeba hermelín, který potřete olejem, můžete na něj dát koření, cibuli, chilli papričky, co máte ráda... zabalíte a dáte do toho tepla, v podstatě to pak funguje jako gril. Jen si to, co budete v alobalu dělat zabalte tak, at vám to pak jde dobře rozbalit a z alobalu jíst, takže žádné sklady dole. Jen to chce třeba prkýnko, na které si pak ten alobal položíte, bude horský. Taky se dá nad ohněm na hodně dlouhé jehle (klidně i improvizované) dělat špízy, točíte jako buřty... pak to vidličkou sundáte na talíř. Zeleninové i masové.

doplněno 22.06.13 21:06:

tak jestli je nějaký speciální, to ani nevím, vždy jsme to dělali s normálním...

 

kangaroo*

0x

Jo Hermelín na gril teď prodávají a je to dobrý.

lidus*

Stačí obyčejný nebo i Camember, posypu kořením a zabalím do alobalu, výborné je i dát na něj plátek slaniny. Nejraděj máme plátky boku a krkovičky, den dopředu naložím (černé pivo, trochu medu, koření jaké najdu a olej)

 


0x

Na co vymýšlet nějaké novoty? Není přece nad dobře opečený špekáček!

 


0x
Dobrý je na opečení ryzec pravý Taky jsem našel tohle:600 g masa (telecí, hovězí, vepřové, ledvinky, játra), 4 plátky anglické slaniny, 3 středně velké cibule, 8 menších klobouků ryzců, sůl, pepř, olej

 


0x

Výborný je banán ve slupce dát na gril, nebo ananas na kolečka. Cuketa, patison, cibule, švestky sušené zabalené v angl.slanině, grilovat se dá cokoliv. Každý rok zkoušíme něco nového, někdy se to povede, někdy ne, ale vždy se povídá a užije hodně legrace a o to toje...

doplněno 23.06.13 18:25:

Opravuji - a o tom to je...

 

cyril*

0x

V létě jahodový koktejl a v zimě třeba slivovici, ale při ní je třeba dbát zvýšené opatrnosti - nevydechovat do ohně!

 


0x

Nejdříve kotlíkový guláž,pak nějaká lahvinka,pívo a nakonec kytara a harmonika písničky, vtipy a příběhy ze života.Než se to vše uskuteční tak je ráno a hajdy do pelíšku. Třeba pod smrček. Co si užijem to nám nikdo neukradne! Dobrá je i vepřová krkovička posypaná grilovacím kořením zabalená v alobalu a asi třičtvtě hodiny v popelu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]