Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Máslový krém - co je špatně?

Od: dery* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

právě jsem vyšlehala klasický máslový krém - máslo, cukr, vanil.cukr, puding.

Zdá se mi ale řídký (drží, ale obávám se, že jakmile s ním naplním cukroví a chvilku zůstane na stole př pokojové teplotě, tak moc nebude...).

Taky je jakoby "orosený".

Co jsem udělala špatně? Dala jsem něčeho moc/málo?

Díky.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


1x

recepty.vareni.cz/...

doplněno 30.05.13 13:11:

Buď jste dala hodně mléka do pudinku,(to bude asi ten pravý důvod),a také dost másla,prot je řídký

doplněno 30.05.13 13:13:

Napravit sice nevím přesně jak,to se mně ještě nikdy nestalo,ale dejte ho v každém případě ještě do lednice ztuhnoutAčkoliv,teď mne napadlo,přidejte do něj hrst mletých oříšků,či kokosové moučky,a je to

dolsa

jestli to nebude tím máslem,píše že krém je jakoby orosený.Některá másle když je mažu tak jakoby vystřikují vodu.Výrobci jsou filutové ale vše mají v normě a hospodyňky aby se potom zbláznily.Něco co se musí vyhodit je dost drahé

 

pt®

0x

Já někdy dělám z odpalovaného těsta něco, jako větrníčky a plním krémem smíchaným s udělanou krupicí. - pt

 


0x

možná je to moc ušlehané a máslo se srazilo

 

liduli

0x

Dery, zkuste rozpustit množství asi 1cm ztuženého tuku, nechat ho trochu zchladit a ještě tekutý přidat ke krému a vymíchat - dělám to el. šlehačem. Výborně se spojí i když se krém srazí.

liduli

... poslední věta nezní asi srozumitelně, měla jsem napsat , že i sražený krém se krásně spojí, četla jsem to někde na netu a tento zákrok mě nikdy nezklamal

 

sarkaona*

0x

Máslový krém se dělá jen s polovinou množství mléka

 

janikal

0x

Ahoj,už jsem se nadělala krémů ve svém životě a stalo se mi toto taky,do vánočního cukroví,musela jsem ho vyhodit.Přečetla jsem si zadní stranu pudinku a ten,který jsem použila má psané,že je určený pro rychlou spotřebu.Od té doby kupuju od DR.OETKERA,který mi to nedělá a není jen pro rychlou spotřebu.Zdravím J.

Pardon,zaváníte reklamou:DJá dělám vždy z našich pudinků,a krémy jsou famózní

 


0x

Já si myslím, že je to máslem. Toto se mi párkrát stalo, když jsem šlehala pomazánku. Prachsprostě se to zdrclo

Krém se zdrcne i když se použije moc studené máslo. Zdrcnuty krém dejte na plotnu, chvíli nahrejte a po té znovu slehejte. Uvidíte zlepšení. Pokud stále není hladký znovu nahrejte. Raději víckrát než ho mít moc nahraty. Pak znovu mírně vychladit a hotovo. Je to známý postup. Krém se občas zdrcne každému.

 

mmmmm

0x

Dle info mojí mamky, která je z oboru, je máslo plné vody. Takže super kvalitka. Kolikrát si také naběhla.

 


0x

Dulezite je mnozstvivseho,ale nemenedulezite je stejna teplota surovin.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]