Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dort Royal s křupinkami

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 15 změna:

Ahoj kolegové

Přítel slaví o víkendu narozeniny a já bych mu ráda upekla jeho oblíbený čokoládový dort "Royal s křupinkami", který se dá dostat v cukrárnách Ovocný světozor. Přemýšlím, jak do toho dortu dostat ty křupinky. Napadlo mě tam nadrobno rozlámat tatranku - ale zůstane to po upečení křupavé?

Díky za zkušenosti, rady a tipy

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

flip

0x

No nevím, nevím - něco podobného jsem zkoušela s bábovkou a v té to tedy změklo..

Jen malý tip - pobočka Ovocného Světozoru na Praze 4, v Počátecké ulici, pokud uděláte objednávku a zaplatíte ji do 14h pracovního dne, tak je na celou objednávku 25% sleva - nějaké výročí této cukrárny Tak kdyby náhodou jste si rozmyslela pečení a vyrazila na nákup

cocinkamichalka*

Flip, děkuji, ale mám to do Prahy trochu z ruky. Celý Royal stojí 360 Kč, a když bych připočetla cestu... Ještě uvažuju druhou alternativu, a tou je slaný dort... ale čokoláda je čokoláda

 

liduli

0x

Myslím, že by se ty křupinky měly dát do krému, kterým dort plníme, alespoň tak jsem to pochopila z odkazu na dort - cukrarnatropez.cz

cocinkamichalka*

Otázkou ale stále zůstává, CO použít jako ty křupinky. Pokud bych dala tu tatranku do krému, tak zvlhne 100%.

claire*

Co nahrubo nadrtit lentilky? Nebo možná cornflakes?

cocinkamichalka*

Lentilky by určitě taky šly. Já to postupem času vykoumám co je "to ono"

 

pt®

0x

Michalko, asi jediné, co křupe a chutná, jsou oříšky nebo mandle a to bych k čokoládovému dortu volila já. Tak at se to povede. - pt

liduli

...nebo použít MYSLI na zdraví od emco třeba ořechové, medové - trochu je nadrtit, někdy tam jsou větší kousky, L.

cocinkamichalka*

Liduli, to bude ono! Koupím čokoládové a přidám oříšky - tip od Pavly Jééé já se těším, potom sem dám fotku

mmmmmmm

Míšo, jen takový nápad.

Co takhle tatranku nebo cokoliv okoupat v agaru a mělo by zůstat neporušené. Poté až oschne zapracovat do krému. V letoviských takto ošetřují ovoce jako dekoraci na zmrzlinu. A trvanlivost ovoce je prodloužena.

cocinkamichalka*

Tak to mám teda mezeru ve vzdělání, co to je?

mmmmmm*

cs.wikipedia.org/...

://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-si-agar/

vegshop.cz/...

zde i s obrázkem ovoce jen ta zmrzka chybí

remimb.cz/...

mmmmmmm

Tak a´t se povede a je radost veliká. Domácí práce je domácí práce a navíc tvořená s láskou ...

 

cocinkamichalka*

Tak nakonec jsem to přečůrala takto: Koupila jsem vysokoprocentní čokoládu s karamelizovanými kousky kakaových bobů. V těstě to křupalo, teď si to žije vlastním životem v troubě, tak uvidíme.

Pak sem ještě dopíšu, jak to dopadlo Dík všem

 

cocinkamichalka*

Tak holky: Včera jsem dort slavnostně upekla, byla to kalamita. Měl se péct 1,5 hodiny při 160 stupních, po 50 minutách jsem vytáhla škvarek No nic, to se oškrábe. Nicméně zespod byl dort syrový, a tak následovalo další pečení

Při rozřezávání na pláty se dort tak rozpadal, že je celý dort jedno velké puzzle.

A to nejdůležitější: Ty křupinky tam nebyly
ALE I TAK JE DORT VÝBORNÝ (teda byl)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]