Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nápad na zítřejší oběd

Od: klima® odpovědí: 26 změna:

Nemáte nějaký tip na zítřejší oběd? Přišla jsem domů a není tu žádné maso, takže to odpadá (kdybych ho zítra koupila, tak se nerozmrazí). Těstoviny odpadají (nejsou tu k dostání bezlepkové). Jsme tu na vesnici, takže nějaké dobré věci (čerstvé maso atd.) se tu moc koupit nedá. Asi budeme mít štěstí, když budou mít v obchodě aspoň rajčata.

Vím, že to zní nemožně, právě proto se ptám, nic mě nenapadá . Bylo by lepší něco zdravějšího (nesmaženého v litru oleje).

 

 

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Já mám třeba rád zapečenou brokolici/květák s bramborama a sýrem, ovšem teď se hůř shání brokolice nebo květák i ve větších obchodech, na vesnici to asi nebude nic extra

doplněno 01.03.13 21:54:

na špenátu s noky, párkem a volským okem jsem si pochutnával dneska a co třeba jen obyčejné vařené s cibulkou nebo pečené v troubě potřené česnekem brambory s mlékem?


Právě. Pro květák bych musela do města, jenže i tam zavírají už kolem dvanácté a neměla bych spoj. O brokolici si tady můžeme nechat zdát :D. Brambor máme spoustu. Stejně tak strouhané mrkve, mléka, rýže atd. (prostě základní věci - přílohy). Taky je právě blbé to, že se musíme držet bezlepkové diety (takže nejde koupit třeba rybí prsty, které se nemusí rozmrazovat). Nedávno byl špenát a ten se mi zrovna dělat nechce.

 

mowla*

0x

Francouzské brambory - tam můžeš dát uzené nebo i klobásy - to by se mohlo dát najít ve spíži (nebo koupit i na vesnici), vejce - a zbytek ingrediencí záleží na chuti a spižírně...


To bych si dala, žel uzené se dá sice koupit, ale nikdo to tu nejí :D. Kdyby to bylo jen na mně, udělám rýžový nákyp, ale s tím by mě hnali (že to není pořádný oběd). A Francouzské brambory jsme měli nedávno.

Vím, že jsem asi otravná a vybíravá , ale je hrůza dělat pořád dokola ty samá jídla - zapečené těstoviny/brambory, květák, špenát, kuře s nádivkou, kuřecí řízky, kuře s rýží, bramboráky, palačinky... pořád dokola . Mamka je dost vybíravá a nějaké "nové zdravé ingredience" považuje za vyhožené peníze (že je toho stejně málo za moc peněz). Potřebovala bych něco jednoduchého, zdravého, ale čeho se člověk může najíst. Spižírnu nemáme .

mowla*

Není maso, něco zdravého, aby to moc nestálo... Saaakra...

Áááááá - už to mám - půst...

Řekni doma, že zítra je k obědu půst - a rádi si dají kousek drahého nezdravého uzeného, uvidíš...

Ne, fakt nevím - těžko říct, co máš - sušené houby? - kuba, houbový guláš, houby na smetaně. Nebo něco jako selská omeleta.


To jsou věci, které bych ráda dělala, jenže nikdo to nejí. A když se zeptám, tak vždycky zazní odpověď "udělej řízky s hranolkama". To ale at si vaří, když nejsem doma .

doplněno 01.03.13 22:33:

Až přijedu na byt, udělám si žampiony a bude! Teď mám chutě! :D

 

naihonn*

0x

Pokud pomineme sladké, což nemusí být vždycky až tak nezdravé, ale stejně, tak já mám z dost jednoduchých a dostupných jídel rád třeba i "rizoto". Suroviny snadno k sehnání, příprava hodně rychlá, nějak nezdravé to taky není, jinak z brambor se toho dá udělat taky relativně dost, i obyčejné brambory na paprice jsou dobré, i když já to radši ještě promíchám s těstovinama no.


Rizoto je nejlepší! Hmm... a teď jsem dostala chut na Vindaloo! :D. Škoda, že není maso! Ale prdím na to, udělám si ten rýžový nákyp a když budou ostatní brblat, tak si uvaří svoje :D.

 


0x

Jj .já to mám jasný.Zitra vařím (no spíše udu péci) já a to slanou žemlovku,stary rohliky máme,kousek tvrdýho sejra a salámu a zeleniny (pórek paprika...) taky a mladej dovezl z práce ořezy (řezník v kosteleckejch) takže kousek masa tam bude taky.Jo a manželku vyženu,aby se mi nemotala v kuchyni!

doplněno 02.03.13 19:08:

JJ kolikoli-já vím i když netuším co vše to obnáší (bezlepková dieta)spíš jen povrchně.Já to psal sám za sebe.

Byla super ,ještě lepší než minule.A rohlíky ještě zbyly tak v pondělí si udělám klasickou.


Žemlovka je výborná. Bohužel se tam musí dávat houska (rohlík) a ještě jsme nenašli takovou, která by byla bez lepku a chutnalo to dobře.

doplněno 01.03.13 22:36:

Zatím dobré nápady. Vím, co budu dělat v týdnu na bytě. Ale co uvařit mamince na víkend... stále ve hvězdách (nebo ten nákyp).

mowla*

..."tvrdýho sejra a salámu"...

To´s mi připomněl - Je krize, jím plesnivý salám a ztvrdlý sýr, piju starý víno a jezdím v autě bez střechy...

 

dericcaster*

0x

Co třeba Bramborová kaše s mrkví a česnekem a ktomu sázené vejce. U nás je to v celku oblíbené, levné a rychlé jídlo.

Oloupané brambory uvařit s oloupanou mrkví. Poté přidat trochu mléka, či smetany, prolisovat pár str. česneku, sůl a ukvedlat kaši. pokud chcete hezčí strukturu, tak uvařenou mrkev jemně nastrouhejte a vymíchejte do hotové kaše. k tomu sázené vejce a trochu osmahlé cibulky.

 

qwen

0x

Cože? Jste na vesnici a nemáte maso? A já vždy záviděla dědinčanom, že mají plný mrazáky! Poradila bych, ale asi to musí být bezlepkové? Usuzuji podle těch těstovin ... Také by pomohla fotografie Vaší lednice. Zevnitř.


Ano, musí být bezlepkové. Jinak plný mrazáky nemáme - sice je to vesnice, ale představte si, že nemáme ani slepice nebo králíky :D. V lednici nic moc není (jak nepřijedu na víkend a nenakoupím, tak tu je samá vysočina, nějaké mlíko a tisíc vajíček a to je všecko :D)

qwen

Jelikož je absence žádané fotografie , zkusím poradit vydatnou hustou dobrou polévku, tu z něčeho ztlučete a k tomu něco na sladko. V úvahu přichází rýže - nákyp, no a ertepla (brambor), tákže knedlíky něčím plněné. Pozor na mouku! Ale to jistě víte. Šlo by to?


Kdenlíky z bezlepkové mouky jsem zkoušela jednou a nechtěla byste vidět tu spoušt :D (a knedlíky se jíst nedaly :D). To s fotkou lednice jsem brala jako vtípek. Ostatně - co tam není, tak by se dalo koupit (sýry atd.). Maso máme v mražáku, zelenina tu není žádná, kromě jedné seschlé papriky (a že mě to namíchlo!)

Minule jsem dělala plněné papričky a mamka si místo toho dala raději párek s bramborem

doplněno 01.03.13 22:57:

Zkusím ten nákyp. Mám na něj šíííílenou chut! :D

qwen

Jistěže to byl vtípek, jak jinak? Ty knedlíky jsem měla na mysli právě jako základ brambory, vařené s bezlep. moukou, na sladko, s ovocem. K tomu tvaroh... Mám hlad, že já se do toho pouštěla.

lidus*

Brambory a vejce máte tak udělejte štouchané brambory s cibulkou a k tomu volské oko, nebo vaječnou omeletu s tou vysočinou a zeleninou jakou najdete (rozkvedlat vejce, do nich na drobno salám, na hrubém struhadle nastrouhat mrkev, celer, tenké plátky česneku (orestuju na másle) vše smíchám s vejci a oboustranně osmažím. Já zítra dělám pečené jitrnice a jelita (prejty) s kysaným nezasmaženym zelim a brambory.

doplněno 02.03.13 10:56:

Jaguš teď jsem to dala do trouby, klidně dejte vědět kdy a můžete dorazit. Na chalupu jezdí řezník se zabíjačkou každý druhý čtvrtek v měsíci a má to vážně výborné, levný podle mě není (jitrnice, jelita 120kč/kg) Přemýšlíme, že opět začneme zabíjet sami, už ne chovat prase od selete ale koupit vykrmené a udělat zabíjačku.

Liduš, já přijdu. Pro opečenou dobrou jitrnici bych šla pěšky až do Brna. A je to od nás 140 km. Ale při mých kdysi dálkových pochodech, bych tam za 2 dny mohla být. Tak mi jednu schovejte do trouby, at nejdu nadarmo! Jaga.

 

zabu

0x

Tak já taky přihodím. Když není maso, tak snad je kousek buřta nebo uzeniny. Opéct na cibulce, kyselé zelí, v nouzi i sterilovaný, halušky nebo chlupaté knedlíky. Polévku bramboračku, nebo čočkovku.

 

pt®

0x

"kolikoli", třeba bramboračku se zeleninou, jíšku a rozkvedlat vajíčko i dvě. A co bramborový salát, mrkev, rajče, okurku, cibuli, vejce na tvrdo a místo majolky, trochu oleje, k tomu párek, nebo osmažit buřta, nebo ten salám. A ke kafíčku na odpoledne palačinky s marmeládou, nebo jen pocukrované. - pt

 

gimpli

0x

Doporučuji Lasagne Bolognese NOWACO

 

 


0x

Nevím, co by Vám mohlo chutnat. Ale jak píšete - mražené maso se do zítřka nerozmrazí. Tak proč nekoupíte čerstvé? Já mražené kupuji, jen když není zbytí, čerstvé je skutečně o něčem jiném.

Mám v mrazáku od léta nakrájené houby, dneska udělám smaženici jen s chlebem. K tomu vývar z kostí s nudlemi a zeleninou.

Zítra budu dělat maminčino kuře. Je to pečené kuře, k němu těstoviny, promíchané s drůbežími jatýrky a houbami restovanými na cibulce.

Co udělat buřtguláš? Levné a rychlé. Nebo nasmažit bramboráky. Uvařit koprovou omáčku s bramborem a vajíčkem. My ji s masem vůbec nejíme, jenom s vejci. Hustou braborovou, nebo spíš zeleninovou polévku. V ní veškerá zelenina, stroužek česneku, majoránka. Bude to vonět až k sousedům. K tomu něco na zakousnutí - palačinky, lívanečky s tvarohem a povidly...

Nebo rizoto se zeleninou a masem. Když maso není, můžete použít hovězí nebo vepřové ve vlastní štávě. Konzervu koupíte všude. A posypat strouhaným sýrem.

Špagety s kečupem a sýrem, případně s konzervou 3pagetkou. Nepoužívám konzervy ráda, spíš udělám tu omáčku z mletého masa, ale Vy píšete, že jej nemáte.

Mám v mrazáku růžičky květáku. Uvařit je, rozmačkat a na cibulce ho udělat s vejci jako mozeček. K tomu brambory.

Po neděli budu dělat ovocné knedlíky z tvarohového těsta. Budu je plnit mraženými jahodami nebo švestkami. Polít máslem, pocukrovat a měli byste dobrotu.

A když je nouze nejvyšší, děda má hrozně rád brambory. Uvařit, promíchat s máslem a nadrobno nasekanou cibulkou. K tomu mléko.

Druhá varianta jsou Pečínky. Malé brambory i se slupkou /odrhnuté dobře kartáčkem/ na půlky, vyrovnat na vymaštěný plech a péci v troubě, až je řez pěkně dočervena. Pak nasypat do mísy s máslem, solí a prolisovaným česnekem. Česneku hodně.Promíchat. A k tomu mlíko.

Dobrých jídle je strašná spousta. Tedy - kromě dušené mrkve. A vidíte, i tu byste mohla s bramborem udělat. K ní třeba volské oko. Jaga.

doplněno 02.03.13 07:03:

A úplně nejrychlejší polévka je česnečka. Stačí horká voda, lžíce sádla, 2 brambory, pár stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř, několik kmínů. K tomu pro lepší chut kousek masoxu. Když bylo chřipkové období, dělala jsem ji často. Smrděli jsme, pravda, ale neonemocněli.

doplněno 02.03.13 07:08:

Omlouvám se, nikdy jsem bezlepkovou stravu nemusela vařit, tak jsem to tak nějak pustila z hlavy. Ale třeba si z mých nápadů vyberete něco jiného.


Děkuju za nápady, něco z toho si určitě udělám na bytě . Já jsem přes týden (někdy i 2 týdny) na bytě v Brně. Teď jsem přijela v pátek odpoledne domů a zjistila jsem, že tu žádné maso není. Řezník tu je (cca 2 km), ale o víkendu má zavřeno (a v pátek odpoledne tam taky není). Máme tu jen malou Jednotu a tam sice maso mají, ale právě jen mražené.

Polívky děláme pořád, ty mamka může. Asi udělám česnečku, ta už nebyla hroooozně dlouho!

S tou bezlepkovu dieotou je to právě blbé - lepek je teď prakticky všude (v párcích, buřtech, konzervách atd., samozřejmě v těstovinách... dokonce musíme dávat pozor i při koupi pudinku nebo čokolády, protože i tam lepek bývá.

Květák už tady po druhé a mám na něj hroznou chut! V obchodě měli sice jen seschlé cosi, ale v pondělí si ho udělám! Mozeček, mňam mňam! :D

(kdybych tady dělala jen brambory, tak bych byla hnána, že to není jídlo, ale příloha :D).

PS:

nedávno jsem zkoušela plněné brambory, ty si všichni pochutnávali (omýt větší brambory, rozpůlit je, uvařit je do ne-úplně měkka, vydlabat, smíchat to vydlabané s vajíčkem, šunkou, kořením, rajčaty, paprikou atd., naplnit brabory, přikrýt sýrem a zapíct! mňam!)

a kdyby byly řízky, tak dělám kuřecí na podmáslí! (podmáslí smícháme se štávou z pomeranče + kůrou, osolíme, opepříme a namočíme do toho kuře. dáme do lednice. troubu rozehřejeme na 250 °C. mouku smícháme se strouhankou a rozmačkaným česnekem, cibulkou a paprikou a solí s pepřem. kuře přecedíme, obalíme v moukostrouhance a smažíme na troše oleje a následně necháme dojít v troubě.) S podobným receptem vyhrála jedna holka Masterchefa US :D

 

hahanaj*

0x

udělej vaječnou ometetu

doplněno 02.03.13 09:16:

u nás budou nudle s mákem

sebod*

hahanaj.Můžu přijet na oběd? nudle s mákem miluju .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]