Nejste přihlášen/a.
Prosim o nejake dobre recepty z kapusty.Jinak mam doma krkovici,smetanu..mozno pouzit.Karbenatky prosim ne,deticky nemaji zajem,hlad a bidu na ne.Diky za rady.
Dušené maso v kapustě.
Dělávala nám to paní kuchařka ve školce a mně to tak chutnalo, že to dělávám dodnes. Dcera se po tom může utlouct, manžel je zdrženlivější - to víte, chlapi a zelenina! :D
Na oleji osmažím cibulku, přidám vepřové maso nakrájené na kostky. Dávám plecko, ale ta krkovička to taky nepokazí. Maso opeču, přidám špetku kmínu, zasypu polohrubou moukou a opražím. Pak zaliju vývarem z kostí /nebo vodou + masoxem, když nemám vývar/, osolím a dusím na mírném ohni doměkka. Vývar přidávám postupně, po trochách, často míchám. Štáva má pěknou zlatohnědou barvu.
Uvařenou kapustu /ve slané vodě/ nasekám nadrobno, může se i umlít. Ta silná žebra z kapusty nepoužívám.Přidám ji k masu, promíchám, opepřím, přidám prolisovaný stroužek česneku, podle potřeby dosolím. Nakonec vše zjemním kouskem másla.
Podávám s bramborami. Je to opravdu chutné - vyzkoušejte. Jaga.
doplněno 01.03.13 12:39:Dětičky jsou pěkné potvůrky, kapustové karbanátky, to je přece dobrota!
Osvědčený recept...
200 g strouhaného eidamu
1 hrnek mléka
1 lžíce čerstvé petrželky
120 g hladké mouky
3 vejce
Potom mezi kapustové listy vložíme kousky anglické slaniny.
Z vajíček, mléka, mouky, nastrouhaného eidamu, vegety, soli a posekané petrželky uděláme těstíčko a kapustové dílky do těstíčka namočíme.
V rozehřátém oleji dozlatova kapustu usmažíme.
Smaženou kapustu podáváme s bramborovou kaší a oblíbeným kompotem.
doplněno 01.03.13 11:32:první část:
Kapusty zbavíme zvadnutých listů, umyjeme je a každou nakrájíme na čtvrtky. V osolené vodě uvaříme kapustu doměkka. Necháme ji dobře okapat a vychladnout.
Hezky vecer,tak jsem si moc pochutnala na kapuste s veprovym.Muj sice trochu brblal a deti take,ale nakonec je uspech ze jedli.Takze to spatne byt nemohlo,ja jinak zeleninou doma moc nenadtchnu.Ale ze ani deti moc nechteji,potrebuji to..Sirovou nastrouhanou mrkev s jablkem,to by mohly porad,nebo samotna jablka,ale jinak varenou moc ne.
Tak vidíte, milá Juglans. Trocha zeleniny nikomu hubu nezkřiví. Zvlˇášt, když je to chutně upraveno.
Co já už snědla věcí o kterých jsem si myslela, že je nikdy nedám do pusy. Na táboře či ve školní jídelně - byl hlad, ostatní to jedli, člověk si trošku dal na jazyk - a ejhle, ono to bylo jedlé a nakonec ani ne tak špatné. Tak dobrou chut. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.