Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Klasického KAPRA nebo jiný recept?

Od: geryw odpovědí: 7 změna:

Ahoj a hezký ráno všem!

Budete mít v pondělí zase klasickýho kapra? Nebo máte tip na nějakou jinou vánoční rybu? Mě osobně kapr děsí od chvíle, kdy se mi ve chřtánu šprajcla jeho kostička a dávil jsem se jak kdybych měl tuberkulózu v posledním stádiu. Ale protože ryby mám rád, váhám mezi tím, co máme v mrazáku, tedy lososem, steakem z tuňáka, štikou a sumečkem africkým. Nemáte nějakou inspiraci, jak některou z těchle čudel upravit, aby to bylo důstojné vánočním svátkům a poživatelné s bramborovým salátem? Toho se nevzdám, i kdybych k němu měl jíst ohřátej párek. A co budete štědrovečeřet vy?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nu*

0x

1.) kapr není kuřecí řízek, jí se proto patrně

2.) univerzální recept na smaženou rybu je jednoduchý, ryba se podélně rozpůlí- vykoštovákem se vede řez zleva a zprava podál páteře, takža nám zůstaně páteř s ocasní ploutví aq dvě půlk yryby

3.) rybí půlky se naporcují na půlpodkovy asi 2-3 cm silné

4.) porce se den před přípavopu nalpží do citronové štávy akoření na ryby, případně se namatlají prolisovaným česnekem

5.) pokud jde o solení, je nutné si uvědomit, že nasolením ryby ztrácí přebytečnou vodu, osobně solím asi 2 hodiny před přípravou

6.) porce rybího masa obaluji v mouce, klidně jen v polohrubé a smažím na mírném ohni, na vepřovém sádle dozlatova

7.)smažím znamená že nad tím stojím, po celu dobu, hlídám to a opakovaně obracím

8.) sádlo proto že se nepřepaluje, dělám tak především kapra, kapří maso je typiské tík že výrazně absorbuje chut koření a přísad

9.) pokud jde o sumečka z té žluté kanálové vody, toho doporučuji udělat s česnekem, včetně pseudoryb chovaných v drátěných klecích a krmených masokostními granulemi

10.) když budete mít skutečnou rybu, stačí jen citronová štáva a sůl, tak vynikne přirozená rybí chut

11.) Obecně platí - raději ryba přesolená, než nedosolená,

 


0x

Každá z těch ryb chce něco jiného, jinou úpravu. Jediné, co je spojuje, nevysušit! Nedělat ji dlouho! Na kapří řízky se nesmírně těším. Vybírám si vždycky ocásek, kde je nejvíce kostí. Miluji to obírání. Na Štědrý den jíme na oběd kapra na česneku. Tenké pokovy cca 2 cm, naložené v rozetřeném česneku, obalené jen v mouce a prudce osmažené na pánvi dokřupava. Bramborky a kompotek. Páni, jak já se těším!

 


0x

Kdy jindy dodržovat tradice než na vánoce? Takže kapr. Dokonale nafiletované řízky, takže kost prakticky nehrozí.

https://www.youtube.com/user/trebonskykapr?feature=watch

 

cocinkamichalka*

0x

My budem mít letos klasiku kapra a my "dospělé děti" budem mít tentokrát místo filé rybu, které se jmenuje limanda.

 

luke237

0x
VIDEO: Vánoční kapr bez /... Radí šéfkuchař

 


0x

My budeme mít klasický a dobrý řízek, kuřecí a vepřový. Najíme se bez obav a vybírání kostí. Když už jíme rybu, tak ne na Vánoce a bez kostí!

 

pt®

0x

Ano, u nás to bude kapr, jako každý rok, manžel ryby miluje a kapra obzvlášt, k tomu bramborový salát, ten se dá jíst i samotný, jak nám chutná, když je domácí. Pro Vás jsem našla nějaké recepty pro tepelnou úpravu ryb, třeba se Vám něco bude hodit. hezké Vánoce. - pt receptyonline.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]