Nejste přihlášen/a.
Ahoj a hezký ráno všem!
Budete mít v pondělí zase klasickýho kapra? Nebo máte tip na nějakou jinou vánoční rybu? Mě osobně kapr děsí od chvíle, kdy se mi ve chřtánu šprajcla jeho kostička a dávil jsem se jak kdybych měl tuberkulózu v posledním stádiu. Ale protože ryby mám rád, váhám mezi tím, co máme v mrazáku, tedy lososem, steakem z tuňáka, štikou a sumečkem africkým. Nemáte nějakou inspiraci, jak některou z těchle čudel upravit, aby to bylo důstojné vánočním svátkům a poživatelné s bramborovým salátem? Toho se nevzdám, i kdybych k němu měl jíst ohřátej párek. A co budete štědrovečeřet vy?
1.) kapr není kuřecí řízek, jí se proto patrně
2.) univerzální recept na smaženou rybu je jednoduchý, ryba se podélně rozpůlí- vykoštovákem se vede řez zleva a zprava podál páteře, takža nám zůstaně páteř s ocasní ploutví aq dvě půlk yryby
3.) rybí půlky se naporcují na půlpodkovy asi 2-3 cm silné
4.) porce se den před přípavopu nalpží do citronové štávy akoření na ryby, případně se namatlají prolisovaným česnekem
5.) pokud jde o solení, je nutné si uvědomit, že nasolením ryby ztrácí přebytečnou vodu, osobně solím asi 2 hodiny před přípravou
6.) porce rybího masa obaluji v mouce, klidně jen v polohrubé a smažím na mírném ohni, na vepřovém sádle dozlatova
7.)smažím znamená že nad tím stojím, po celu dobu, hlídám to a opakovaně obracím
8.) sádlo proto že se nepřepaluje, dělám tak především kapra, kapří maso je typiské tík že výrazně absorbuje chut koření a přísad
9.) pokud jde o sumečka z té žluté kanálové vody, toho doporučuji udělat s česnekem, včetně pseudoryb chovaných v drátěných klecích a krmených masokostními granulemi
10.) když budete mít skutečnou rybu, stačí jen citronová štáva a sůl, tak vynikne přirozená rybí chut
11.) Obecně platí - raději ryba přesolená, než nedosolená,
Každá z těch ryb chce něco jiného, jinou úpravu. Jediné, co je spojuje, nevysušit! Nedělat ji dlouho! Na kapří řízky se nesmírně těším. Vybírám si vždycky ocásek, kde je nejvíce kostí. Miluji to obírání. Na Štědrý den jíme na oběd kapra na česneku. Tenké pokovy cca 2 cm, naložené v rozetřeném česneku, obalené jen v mouce a prudce osmažené na pánvi dokřupava. Bramborky a kompotek. Páni, jak já se těším!
Ano, u nás to bude kapr, jako každý rok, manžel ryby miluje a kapra obzvlášt, k tomu bramborový salát, ten se dá jíst i samotný, jak nám chutná, když je domácí. Pro Vás jsem našla nějaké recepty pro tepelnou úpravu ryb, třeba se Vám něco bude hodit. hezké Vánoce. - pt receptyonline.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.