Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dobrá rychlá buchta

Od: babkazov® odpovědí: 11 změna:

Jakou pečete "buchtu", když se chcete vytáhnout a nemáte příliš čas? V sobotu příjdou hosté odpoledne a v neděli odpoledne druhá parta. Tedy musím péci v sobotu, kdy mám ještě pochůzku, aby to vydrželo čerstvé ještě v neděli. Vždycky dělávám hraběnčin koláč nebo podobný, lineckého typu. "Šup s tím do trouby" také, polovina z kastrolku na plech a polovina jako poleva. A také dělávám ty piškoty s ovocem a šlehačkou s tvarohem nebo pomazánkovým máslem a kynuté také. Teď bych chtěla nějakou novinku a jako na zlost ve svých archivech nic, co by se mi líbilo, nemohu najít. Chtěla bych udělat i slaný závin, na ten recept mám. Poraďte, prosím, nějakou dobrotu. Rychlou. :D

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

0x

Buchta s pudinkem

utřete 20dkg moučkového cukru a 4 celá vejce - přidá se 20dkg hladké mouky do níž jsme vmíchali 1 prášek do pečiva

dále přidáme 100ml oleje dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem . Uvařte ze dvou sáčků pudink klasicky v 1 l mléka a horký vlijte na syrové těsto - v troubě 200st pečte cca 15 minut Po vyndání z trouby na ještě horké se natřou 2 zakysané smetany a posypou se skořicovým cukrem .

Nejlepší péct den předem . Zchladlé krájíme a je to neskutečně dobré .

Ořechovo -ananasový koláč

Ušlehejte do pěny

2 celá vejce s 1 hrnkem cukru krupice

přidejte plechovku rozmixovaného ananasu /i se štávou co je v plechovce/dále přidejte

2 hrnky polohrubé mouky

2 lžičky jedlé sody

1 hrnek mletých ořechů

vše důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem vložte do vyhřáté trouby cca 180st a nechte upéct pěkně do zlatova a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte 2 kelímky pomazánkového másla se lžící vanilkového pudinku/prášku/nasypat

1 vanilkový cukr

necelý hrnek moučkového cukru- vše pěkně ušleháme a natřeme na vychladlý korpus posype se nahrubo usekanými ořechy a pocáká čokoládovou polevou/ nemusí být/

nakrájíme na kostky - je to neskutečně dobré a rychlé

 

cocinkamichalka*

0x

Babko, najdi na googlu "třepaná buchta"- to je to nejrychlejší, co na světě existuje!

doplněno 28.11.12 10:26:

toprecepty.cz/...

Když koupíš i kupovaný korpus, je to opravdu za 5 minut hotové...

 

lidus*

0x

Když se chci "vytáhnout" peču litou kynutou buchtu, těsto na vymazaný plech, rozetřu tvaroh, rizinky v rumu, nastrouhám 3 jabka, posypu ořechy a nasypu skořicový cukr. Trvá to chvilku dýl než těsto vykyne ale olizují se všichni. Pokud chci něco hodně rychle tak 2hrnky mouky hl. nebo polohrubá, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 2 jogurty nebo hrnek mléka. Umíchám v jedné míse jen vařečkou, dám na plech a pokladu kousky broskví nebo meruněk -zavařených. Pokud mi někdo zavolá, že příjde a nic ke kávě nemám tak do půl hodiny voní tato buchta.

 

tomasgulas

0x

No, moje bejvalka byla fajn a dělala lehkou atletiku, když jsem s ní kdysi chodil, ale kde je jí dneska konec...

Omlouvám se za offtopic, ale ten nadpis se mi strašně líbí


Tomáši,:D:D

 


0x

Bábovka s Mascarpone a lýskovými oříšky

3 vejce

250 g másla

1 ks Mascarpone (250g)

160 g cukru Krupice

250 g polohrubé mouky

1 vanilk. cukr

1 prášek do pečiva

50 g lískových oříšků

Rozšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte změklé máslo a mascarpone, rozmícháme do hladka, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec oříšky. Vše míchám ručním el.mixérem, je to rychlovka. Těsto je malinko tužší, vařečkou jej nandám do máslem a hrubou moukou vysypané formy a upeču. Formu zakrývám po deseti minutách alobalem, aby se bábovka propekla...hotovou posypu moučk. cukrem. Bábovka je po upečení nadýchaná, s jemnou příchutí oříšků a vydrží vláčná min. 2 dny ( u nás to nestihla .

 

dery*

0x

Hodně rychlý je Karlštejnský koláč - rychlý na přípravu a žádné špinavé nádobí

Zkuste vygůglit

 

gita65

0x

Rychlé šlehačkové řezy.

3 vejce, 1hrnek krupicového cukru, půl hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky pol. mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 sáček ( 20 dkg) strouhaného kokosu, 15 dkg cukru moučka, 2 - 3 kelímky smetany ke šlehání.

Smícháme vejce, cukr, olej, mléko a pak postupně přisypáváme mouku, rozmíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Vzniklou hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem. Na syrové těsto nasypeme kokos smíchaný s moučkovým cukrem. Pečeme necelou půlhodinku.( Ale raději to zkouším špéjlí), podle toho jakou máte troubu. Na ještě ůplně horkou upečenou buchtu, pomalu nalijeme šlehačky (neušlehané). Krásně se vsáknou a vznikne skvělá dobrota.

 


0x

Hodně rychlý je jablkový koláč: dobře promíchat: 4 celá vejce, 45 dkg polohr. mouky, 45 dkg jablek */oloupaná, postrouhaná nahrubo/, 30 dkg moučk. cukru, 1 prdopeč, 1 vanilk. cukr.

Upéci na vymaštěném a vysypaném plechu, po vychladnutí polít čokoládovou polevou. Krájet čtverečky, pro slavnostní příležitost na každou porci hvězdičku ze šlehačky.

Andělské řezy.

4 celá vejce rozšlehat s 25 dkg moučk. cukru přilít 10 dkg oleje, nakonec přisypat 25 dkg hladké mouky a 1 prdopeč. Těsto rozestřít na vymazaný a vysypaný plech.

Z 1 l mléka a 2 sáčků vanilkového pudinku uvařit hladký pudink a ještě horký ho opatrně nalít na těsto. Péci ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

2 kelímky zakysané smetany rozmíchat s cukrem moučkou /cukru podle chuti/ a buchtu tím rovnoměrně potřít hned po vyndání z trouby, ještě horkou. Povrch posypat skořicovým cukrem.

Krájet na řezy až po vychladnutí.

 


bezva bezva. Samé dobré nápady. Sbíhají se mi sliny v puse. Moc děkuji

doplněno 28.11.12 16:14:

Rozhodla jsem Udělám Karlštejnský sypaný koláč. Viděla jsem Pavla Vítka, jak ho dělal a slinila jsem velice silně. toprecepty.cz/... recepty, které jste mi napsaly, použiju postupně. Zase se budu nenávidět, že všecko sežeru a tloustnu! Ale at! Vyzkouším je všechny.

doplněno 29.11.12 07:30:

Jojo, slaný závin bude každopádně taky. Včera povídala kamarádka, že rozválí listové těsto, rozkrájí ho na sinější proužky, položí proužek anglické slaniny na liché, přikryje sudým, přimáčkne a vytočí je do spirály. jako se balí bonbony, jen po celé délce a ne tak hodně. Nahoru potřít vajíčkem, posolit, pokmínovat. Uvidím jak na tom budu s časem.

 


0x

A já bych udělal klidně i ten závin. Jestli slaný nebo jablečný, to už je "šumafuk" oba jsou dobré.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]