Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,do čeho se nakládají slanečči v sudu?Je to jen samotná sůl nebo tam přidávají i nějaká svinstva?Ečka,nějaká chemie apod?Nechce se mi moc věřit,že velkovýrobní mafie si nepomůže k pochybnému honěním za zisky nějakou chemií.
Solení ryb podobně jako jejich sušení patří k nejstarším způsobům konzervace ryb. Původně se slanečci - solení sledi - ukládali do dřevěných beček přímo na lodích a zalévali mořskou vodou a tím se konzervovali. Dnes se solení používá hlavně v přímořských státech, kde se takto zpracuje značná část úlovku.
Při silném solení ryb (hrubém) se dosahuje v tekutém podílu rybího těla min. 14 % koncentrace NaCl a vyšší (až 25 %). Minimální doba solení je 21 dní. Ryby silně solené jsou velmi trvanlivé, mají však nepřijatelně slanou chut a s uvolněnou vodou ztrácejí mnoho cenných extraktivních látek. Při odsolování ryb k dalšímu zpracování se tyto ztráty dále zvyšují. Příkladem hrubého solení jsou trvanliví slanečci z tučných polokuchaných nebo nekuchaných sleďů. Ryby se solí většinou do mělkých kádí nebo bazénů, nebot v hlubokých vrstvách dochází ke značným tlakům na spodní ryby a k vylisování tuku
dál lze číst v odkazu
No dobrá ale stále z toho není určitě vyloučeno,že průmyslová mafie si do slanečka něco nepřidá navíc k prospěchu svému.Např.přidá nějakou tu chemii třeba aby slaneček měl lepší chut,aby neměl tvrdé kosti a jiné pitomosti.Známe to třeba jak to vypadá s chlebem z velkých pekáren a všechny průmyslově vyráběné potraviny.Co ti do toho nacpou klumpů,eček,chemie,kypřidel,barvidel,chutidel,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.