Nejste přihlášen/a.
Vnouček 4 roky naprosto odmítá jakékoliv ovoce a tak mu do krupičné kaše vždycky nastouháme jablíčko nebo banán, v létě broskev. Sní to vždycky s chutí. Když to nevidí, srdce nebolí. :D Zítra bych chtěla udělat rýžový nákyp a zamíchat do rýže nastrouhaný banán, našlehané máslo s cukrem a žloutky, sníh z bílků. Polovinu proložit jablíčky a polovinu, co bych pro něho neudělala, nechala jen tak. Myslíte si, že by ten nastrouhaný banán, nevadil k úspěchu? Protože jsem sladký rýžový nákyp už hodně dlouho nedělala, koukala jsem na recepty, abych věděla množství surovin. Překvapilo mě obrovské množství různých receptů a postupů. Jak a jaké nákypy děláte vy? Pochlubte se
Nevím osobně bych banán nedávala -nedá tomu žádnou chut , použila bych broskve , švestky nebo meruňky /já mám stále na mrazáku/ a nebo i kdybyste dala třeba z kompotu
Chutná mi také se skořicí - zapečený zalitý žloutky rozšlehanými v mléce/sníh nedávám/ -ale receptů je strašně moc a každému chutná něco jiného - já jsem pro jednoduchost.
Naposledy jsem dělala sladkou rýži s kokosem, s tvarohem a ovocem. Rýže ve varných sáčcích se uvaří v osolené vodě. Kokos se spaří mlékem a vmíchá do rýže. Vyšlehané máslo se žloutky a cukrem, tvarohem, částí sněhu se smíchá s kokosovou rýží. Polovinu rýže do formy, ovoce, zbytek rýže a na povrch rozetřít zbytek sněhu. Peču asi 1 hodinu.
ten tvaroh v rýžovém nákypu je super, už ho budu dávat do každého! Díky
Mléko osladím, přidám špetku soli a uvařím v něm do poloměkka přebranou a vypranou rýži. V misce si dobře utřu měkké máslo, 2 žloutky, vanilkový cukr a trochu cukru moučky. Vmíchám do rýže. Ze 2 bílků ušlehám tuhý sníh a také lehce vmíchám do rýže. Podle chuti možno dosladit.
Směs mohu rozdělit na 2 misky, jednu polovinu obarvit kakaem, ale nutné to není. Někdo má rád jen bílý nákyp.
Pekáček vymažu dobře máslem, vložím polovinu směsi, pak vrstvu ovoce - kompotované meruńky či švestky. Ve Vašem případě bych volila spíš ta jablka, banán by byl takový "nijaký". Přidám druhou polovinu směsi, povrch uhladím a dám navrch několik malých kostiček másla. Peču ve středně vyhřáté troubě, až okraje začnou mírně hnědnout.
Podávám polité štávou z kompotu, nebo jen pocukrované.
Manžel se pokaždé osype, jen když tuto krmi vidí, ale vnoučata jedí, jak nezavřená. Jaga.
doplněno 16.11.12 07:57:Maminka dělávala i nákyp z jahel - JAHELNÍK, byl krásně žlutoučký a v něm sušené švestky. Ten jsem ale já nikdy nedělala, musela bych se jí na to zeptat. Je to pro mě jen vzpomínka na dětství. /mamka musela bedlivě hlídat, abych nevybrala ty švestky z celého pekáče. Právě ty mi chutnaly nejvíc./
jojo, úplně přesně ho tak dělám i já. Ale právě, že těch postupů je spousta, tak jsem zvědavá, jaké kdo má zkušenosti. Ten jahelník také dělávala moje maminka. Budu ho muset naplánovat a vyrobit, protože jsem si, při čtení vaší odpovědi, úplně vzpomněla na tu vůni a chut. A když jsem si tak v těch receptech četla, líbí se mi i krupicový nákyp. Ten jsem jedla, když jsem byla v ozdravovně a snažila jsem se přibrat.
doplněno 16.11.12 09:50:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.