Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vlašské ořechy - sušení

Od: martin99* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

rád bych se zeptal jestli tu někdo nemá zkušenosti se sušením vlašských ořechů v sušičce, v troubě nebo nějak jinak. Díky moc. M.


 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Já je suším volně rozložené, nebo v sítkách zavěšených, kde proudí vzduch.

 

hahanaj*

0x

ořechy jsou nejlepší, když vyschnou na vzduchu ve skořápce a pak je vyloupete - jen tak budou jádra kvalitní a chutná a pak je můžete dobře uchovat - buď zamrazit a nebo vnasypat do sklenic a chvíli sterilovat jen aby chytla víčka / a na sucho/

 

ohneta*

0x

My je sušíme rozložené na plechu na radiátorech. Pak do plátěných pytlů, nebo vyloupané do zavařovaček a sterilizované.

 


0x

Ahoj Martine. Zkušenost jsem udělala nedávno. Mrazím si totiž vyloupaná jádra na pozdější spotřebu a narychlo jsem je musela vyndat a strouhat. Byly navlhlé a nešlo to, tak jsem je mrskla do sušičky. Byl to dobrý nápad. Asi tak za hodinu, možná trochu víc,byly vhodné ke strouhání a byly přesně tak, jak jsem to k receptu potřebovala. Jinak ořechy vyloupuanechám jádra uschnout na plechu pod radiátorem, občas načechrám. Ale já jich měla předloni takovou spoustu, že jsem měla strach, že mi ve sklenicích zplesniví. A tak jsem je zmrazila. K běžnému použití se nemusí sušit, stačí je nechat rozmrazit a nastrouhat,.Jenomže já je potřebovala na ten určitý recept opravdu velice suché, protože jsem je pak ještě musela mixovat s cukrem téměř na prach. A to by s vlhkými ořechy nešlo.

doplněno 07.10.12 22:43:

vyloupu a nechám :D

sebod*

Suzy. Suchá jádra ořechů dej do sklenice pod víčka a zavař. Opravdu JENOM ořechy. Vydrží tak několik let, neplesnivý, nedostanou se do nich škůdci.

doplněno 08.10.12 10:32:

Jejky. Teď teprve jsem si přečetla všechny odpovědi. A Hahanaj byly rychlejší s tím zavařovaním. Takže se omlouvám, že sem píšu to, co už tu je. Sama to přímo nesnáším

Sebod, to nevadí. Ale ani jedna jste nenapsala na kolik stupňů. Mám elektrický zavařovací hrnec. Takže dám jádra do sklenic, zavíčkuji a strčím do vodní lázně. Na jak dlouho a na kolik stupňů? A jak poznám, že víčka chytly? A neprasknou ty sklenice, když v nich vlastně není žádná tekutina? A bych si nezdemolovala ten hrnec. Jinak mi tato metoda připadá asi jako nejlepší. Sklenice mám, spíše už mi v mrazáku nezbývá místo. A pak, dá mi práci pak ten pytel vylovit v té přehrši všeho možného, co tam mám nacpaného. Kolikrát mám zmrzlé ruce a nechám toho...:D

doplněno 08.10.12 11:41:

Otázka se vztahuje také k Hanahaj. Jak to děvčata děláte? Díky.

 

martin99*

Všem moc děkuji, hodně jste mi pomohli, děkuji!

 


0x
Jen upozornění pro ostatní: o víkendu jsem nasbíral ořechy, hodil je na plech a nechal schnout na balkoně. Zřejmě to nebyl dobrý nápad. Zapomněl jsem na ně a dnes jich tam byla už jen polovina.
Moc nechápu co kdo... jedině snad ptáci... myši?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]