Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych si vyrobit z potravinářského lihu likér. Máte nějaké recepty vyzkoušené? Kde koupím líh a jak je to s ředěním na určité %. Děkuji.
Líh koupíš nejsnáze v lihovaru, bývá i v některých drogeriích... Ředit jej musíš podle koncentrace koupeného a požadované (např. koupíš 90% a potřebuješ 30%, přidáš tedy dvojnásobek vody - ideálně převařené a přefiltrované). Případně můžeš použít i nějaký alkohol bez chuti - např. vodku.
Vyzkoušený mám třeba ořechový likér - půl kila oloupaných vlašáků na litr alkoholu, necháš louhovat cca 3 týdny. Pokud ořechy oloupeši s takových těch ´vnitřních´ slupek, je výsledek světlý, pokud ne, tmavne s dobou louhování dohněda.
doplněno 14.09.12 16:14:BTW - likér lze i dosladit (ideálně karamelem), ale já preferuju nesladký...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.