Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pálení ovoce bez palírny?

Od: komodus* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chci se zeptat proč se musí(nemusí) ovoce vypalovat za účelem pálenky.Mám doma plno hrušek nevím zda se dá nějak podomácku vyrobit nezávadný alkohol bez toho,abych musel do nějaké palírny.Posím o radu.Děkuji

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Pro vlastní potřebu si můžete pálit co chcete, ale je k tomu potřeba určité vybavení a určité zkušenosti, v rámci zachování zdraví.

 

ladaadal*

0x

Právě v rámci zachování zdraví doporučuju odvézt kvas do pálenice. Samozřejmě, že to jde, ale jak píše Minstrel, musíš mít zařízení a zkušenosti, aby se to dalo pít chutově a taky abys neoslepnul .

 

fina*

0x

Také uvažujeme nad tím, dát ovoce do palírny. Můžete mi prosím poradit, v jaké kvalitě musí být? může být i padané? děkuji

mowla*

Klidně může být padané, nesmí ale být plesnivé a nahnilé... Podle cukernatosti (doporučuju měřit - zvlášt u hrušek!) lze také dostadit .

Ovoce nadrtte (šrotákem nebo i jinak) a nechte v teple kvasit (nejlépe v plastových sudech), pokud se na hladině vytvoří ´krusta´ z pevných částí, nechte ji tak. V pálenici se objednejte s tím, že máte hrušky (někdy hruškový kvas ´spěchá´)...

 

ladaadal*

0x

Není ovoce jako ovoce. Švestky jsou nejlepší po přemrznutí a můžou být padané i malinko plesnivé, jabka jsou náchylná na hnilobu, u nich údajně může i zarazit kvašení a mají míň cukru, takže se přidává cukr nebo vinné kvasinky, u hrušek se zase musí hlídat doba kvašení, protože, když se nepohlídá, tak jde hned do octa a je na vyhození. S jiným ovocem nemám zkušenosti, ale každé potřebuje něco. Většina pálenic poskytuje služby jeko jsou různé rady, některé vám i sami nabídnou ohlídat kvas a řeknou si jak které ovoce chtějí. Osobně jsem několik let dělal kvas a vozil do pálenice, ale ja zvyšovali DPH, tak to začalo být neúměrně drahé, na to, co s tím bylo práce.

 

honzmalatny*

0x

Jsou i pálenice kde přivezete ovoce a oni vám dají poměrně k množství už hotovou pálenku dle druhu ovoce + příplatek.Já osobně si dělám kvas doma sám a pak jen hlídám cukr a když se blíží k 0,honem do pálenice.Hrušky to je jiná,to se musí zavčas,jinak máte po nich.ALe když se povede,je také moc dobrá.

 

jabraka*

0x

Bez destilace lze vyrobit pouze ovocné víno.Případně nějaký kvas,který bude mít kolem osmi % alkoholu.Je nutno počítat i s tím,že v kvasu bude i malý obsah metanolu.Ten se ale přesným nastavením technologie destilace dá eliminovat.V kvasu jsou ale také jiné látky,na příklad kyselina octová,propionová i máselná,aldehydy a ketony.Podle toho,jak je kvašení řízeno(teplota,doba kvašení,druhy kvasinek) a ty se musí také odstranit.Proto bez bližších znalostí technologie a kvalitního zařízení nelze doma uspět.

JABRAKA

 

buss

0x

... musí(nemusí) ovoce vypalovat za účelem pálenky.
Tomu nerozumím, tak chcete chlast nebo ne, víte k čemu je? Dospělý člověk nevědět o pálení podomácku, to mne udivuje... A proč by se nedalo doma vypálit? Nakonec se i kotle prodávají.
search.seznam.cz/...=

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu
Otázky na téma kvas z hrušek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]