Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Srbský dezert

Od: freade* odpovědí: 1 změna:

Ahoj když jsem byla v Srbsku jedla jsem tam úžasný dezert.Vypadalo to jako štrůdl bylo to asi z listového těsta a byla tam spousta ořechů a jablek ale přinesli to v hlubokým talíři a byla tam jako ,,štáva" jako by se to už v tom peklo.Na internetu jsem našla že by se to mělo jmenovat Gibanica ale nikde k to nedávají tu štávu.Tak jsem se chtěla optat zda je to ono nebo jestli se to jmenuje jinak.děkuji za odpovědi

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hankauk*

0x

Ahoj, já našla na anglických webovkách, že Gibanica je originálně "sýrový štrůdl". Ovšem další země či regiony mají různé varianty. Např. Primurska gibanica obsahuje vlašské ořechy, mák, jablka, rozinky a ricottu. Stejně na tom je i Medimurska gibanica, která má stejné složení, ale vrství se jinak. V různých obměnách pak stejný dezert dělají v Sýrii, Libanonu, Řecku, Chorvatsku, atd... Na obrázcích ji ale nikde "se štávou" nemají. Zkus si zadat na google Gibanica (obrázky). Třeba tam tu svou najdeš.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]