Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tvarůžky,jak na ně

Od: polinek* odpovědí: 4 změna:

má tchýně uměla udělat výborné tvarůžky ,,spíše taková tvarůžková pomazánka ze sýru. Ale mi se to nedaří. Tvaroh zhořkně a je to. Je to mlékem,,nevím jaké mléko aby bylo takové jako dříve použít a kde ho koupit v jaké krabici. Nevíte jak na to?Dala tam jen kmín. ..přikryla dala na kredenc a měla ...jo a já nic.Ještě se mi to nepodařilo.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

0x

z krabicového mléka to neuděláte - nejlépe by bylo jak se prodává točené z těch automatů nebo přímo domácí

také jsme sýr doma dělávali - to byla dobrouta někdy se přidala i špetka papriky

Přesně... chcete-li udělat cokoliv pořádného z mléka, zapomeňte na krabicovou bílou vodu a vyrazte k nejbližšímu automatu či chovateli krav, který mléko prodává.

U nás mají automat přímo na statku, litr stojí 12,- Kč a již léta ho vozím domů po litrech.

 

gita65

0x

Tak já dělám pivní sýr již 30 let. Mám to od své maminky. Recept: 500 g tvrdého tvarohu ( používám tvaroh domácí od známého) ale dá se použít i koupený. Ale musí to být ten tvrdý. Pak 10 g soli, kmín a 7cl piva. Tvaroh nahrubo nastrouhám prosolím okmínuji a pokropím pivem. Do sklenice dobře upěchuji nesmí tam být vzduchové mezery. Sklenici ovážu čistým hadříkem a dám ještě pokličku a nechám na kuchynské lince asi 6dní uležet. Ale hlídám zrání sýru když je potřeba tak opět pokropím pivem. Když je hotový nakrájím si cibuli, trochu červené papriky pepř a jeli potřeba tak trochu mléka a dobře našlehám a namažu na vonavý čerstvý chleba. Je to opravdu moc dobré. Krásně voní jako tvarůžky.

gita, takhle to dělala moje babička i moje maminka. Já jsem si na to vzpomněla v posledních pěti letech a chtěla jsem to 3x vyrobit. Ani omylem! Vyšel mi z toho takový smradlavý, hořký hnus! Myslím si, že to je tím tvarohem. Z mlíka z automatu jsem chtěla obyčejnou kyšku a dopadlo to nemlich tak samo. Stejný hnusný "ocásek" tam byl a nesrazilo se to tak kompaktně, jak si to od babičky a stařenky pamatuju. Buď to bude nějakou chemií, která v mlíku je nebo tím co krávy dostávají místo trávy, jádra a sena. Nějaké masokostní moučky. Nebo co! Vám se to daří, protože máte dobrou základní surovinu. Jo a víte, že Romadur, který byl snad za 2 kč, dnes stojí skoro 30?!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]