Nejste přihlášen/a.
Miluji zmrzlinu a nanuky a dřeně a vůbec všecko. Namixované ovoce úspěšně mrazím. Máte nějaký fajn recept na zmrzlinu? Vím, že jsou spousty receptů, dokáži si je u strejdy Gůgla najít, ale já bych chtěla nějaký, který máte ověřený, který s úspěchem děláváte. Bez zmrzlinovače. A mícháte při mražení? Děláváte také sorbet? A jak?
Dělám nejčastěj čokoládovou, vanilkovou a občas s ovocem. Zmrzlinovač nemám. 250 ml sladké smetany (myslí že 33%)100 g cukru, 250 ml smetany stačí ta 12% nebo plnotučného mléka (dám co zrovna mám), 2 bílky (DĚLALA JSEM I BEZ NICH), 2 sáčky vanilkového cukru -vanilková, do čokoládové přileji rozpuštěnou půl tabulku čokolády na vaření, do ovocné čerstvé jahody nebo maliny (ty pasíruju přes síto) Nejdříve vyšlehám v míse bílky do tuha, v druhé míse vyšlehám 33% smetanu a pak vše smíchám dohromady se všemi ingrediencemi. Plním do plastových krabiček a dám do mrazáku (-18C) asi na 4 h. Někdy přidám do vanilkové na hrubo mleté -sekané na drobno vlašské ořechy, nebo mandle. Recept mám od kamarádky a původně tam byly ještě 1-2 žloudky, já je ale nedávám). Hmotu ochutnám a pokud se zdá málo sladká tak cukru přidám.
Projíždím forum a koukám, že se tu někdo ptá na to, co jsem už chtěl několikrát zkusit, ale nevedel, jak na to. Tak díky za recept, až bude čas, zkusím!
Liduš už se mi sbíhají sliny, je mi jasné, na co se dnes hned po práci vrhnu, ten recept je vlastně celkem jednoduchý, díky za něj, to bude mňamka!
doplněno 10.05.12 09:29:ZACHTIVNOST - babkazov, to je krásné slovo - ještě jsem ho nikdy neslyšela, je z nějakého nářečí nebo jen vaše rodinné?
Doufám , že vám bude chutnat, já jsem schopná čokoládové sníst várku a nedělit se, nenechám ji úplně zmrazit ale jím jí tak lehce zmrazenou. Mám ráda i zmrzlinu z Lídla v modrých krabičkách 1 l/ do 50kč, čokoládová a oříšková je výborná a bez práce, jmenuje se Noblissima, nechutná po tuku.
Babičko, posíláá recept, at si v těch teplech pochutnáte:
3 vejce, 2 šlehačky, 3 lžíce cukru krupice, 1 vanilk. cukr
1. Ušleháme tuhý sníh ze 3 bílků.
2. Ušleháme 2 šlehačky s vanilkovým cukrem.
3. Ušleháme 3 žloutky se 3 lžícemi cukru.
Vše se šlehá bez mytí metel. Pak všechno lehce smícháme dohromady, část je možno obarvit kakaem, či dle chuti přidat oříšky nebo kokos. Dáme do kelímků a do mrazničky. Dobrou chut - Jaga.
Jaguš takový recept jsem měla od kamarádky a muselo se vše šlehat v páře. Vy ta vejce dáte syrová?
Jaguš, děkuji. Vyzkouším. Je to v trošičku jiných poměrech než Lidčina Liduš, dělala jsem váš recept, ale něco jsem udělala blbě, protože zmrzlinu mám hodně jednolitou a tvrdou. Jako, jedovatá zrovna není, ale nadýchaná také ne. Možná, že jsem namixovala hodně jahod a tím se všechno jakoby zvodnatělo. Ráda ji sním, ale chlubit se s ní nebudu. Nevzdám to, udělám všecko ještě jednou. Zmrzlinu já můžu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.