Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co mám uvařit dobrého?

Od: olaf71* odpovědí: 19 změna:

Už delší dobu mám problém vymyslet, co bych tak uvařil dobrého. Otvírání kuchařek na náhodné stránce, či sbírání jídelních lístku v práci, na kterých jsem vybíral, už mě přešlo, tak se zkusím zeptat tady na Poradte.cz.

Na co máte chut vy? (myslím tím jídlo)

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

punkturtle*

0x

Já byc si dnes dal kuře na smetaně s knedlíkem, nebo třeba dobré rybí filé.

 


0x

Já mám v ledničce ještě polevečku ze včerka a taky tam mám smetanu, se kterou by se měl udělat pořádek. Na mražáku mám kopr, tak jestli se nerozhodnu pro omáčku okurkovou nebo cibulkovou, tak bude koprovka. S bramborkem a vajíčkem

Bramborák. Ale bude bramborová kaše s uzeným, kdo bude chtít, tak se sekanou.

 


0x

Takový květáček, šunkový salám,sýr, to vše obalit do karbanátek a osmažit. Je to mňamka.

doplněno 05.03.12 08:11:

Včera jsme si pochutnali a ještě nám zbylo.

 

krkovicka*

0x
Jitrnicku, zelí a housk.knedlík, už mám nakoupeno a pustím se do vaření, ale až za chvíli

Stejně jako Kapka, když někdy nevíme, co by, spolehlivě nás uspokojí křupavý bramborák. A když je v něm ještě zapečený plátek masa a k tomu zeleninový salát, nemá to už vůbec chybu.

Také by mě potěšily francouzské brambory. Dávám do nich eidam a když se tam uvnitř rozpeče, je to lahůdka.

Pro Krkovičku: jaká je jitrnice s houskovým knedlíkem? Nikdy jsem to neslyšela. Já k jitrnici či prejtu dělám zelí a brambory. Může se to podávat zvlášt, ale my máme rádi tzv. lepenici. Promíchat brambory, zelí a osmaženou cibulku. Knedlík si k jitrničce nedovedu představit, ovšem "proti gustu žádný dišputát." Jaga.

doplněno 05.03.12 14:29:

V populární knížce Besídka zvláštní školy doporučují pánové Šimek s Grossmannem jako opravdovou lahůdku BRAMBORY S RUMEM. Ale nesmíte si k večeři pozvat hrobníka, to je koumák, brambory nechá a cpe se jenom omáčkou.

Vždycky jsme se této pasáži z knihy velice smály.

doplněno 05.03.12 14:30:

S kamarádkami.

krkovicka*
Ja to jim tak i tak.Houskovy knedlík jsem dlouho neměla.

 

pavkazji*

0x

Já mám jasno,rychlé a výtečné

 


0x

Co si udělat rychlovku, Francouzské brambory?

 


0x

Segetínský guláš s knedlíčkem, mňam.

 

lidus*

0x

Dnes prvně vařím podle receptu kamarádky z Bulharska. Uvařit na centimetr tlusté bramborové plátky do poloměka, na ně mletý bůček se sýrem, česnekem a cibulí, pak špenát, nejlépe listový, uvařit a nasekat, osolit, opepřit, poslední vrstva opět brambory a zalít 2 rozšlehaná vejce + 1 smetana ke šlehání, zapéct. Ještě to není hotové ale voní to úžasně. Na zítra plánuji strapačky (halušky) s kysaným zelím a orestovanou slaninou. Ve středu bavorské vdolky s povidlím a zakysanou smetanou, na čtvrtek segedin a doufám, že zbyde i na pátek. V sobotu ¨plec se žampiony a bramborem v pečícím sáčku a v neděli kuřecí a vepřové řízky a bramborový salát s majonézou.

doplněno 05.03.12 13:09:

Dodávám, že ta mňamka z Bulharska byla vynikající, manžel se olizoval až za ušima.

Liduš, jdu pohledat na net, kdy mi jede rychlík na Brno a jedu na návštěvu. Podle Vašeho jídelníčku se zdržím nejméně do neděle! Ta vaše kuchyně nemá chybu. Bulharská specialita už bude asi snědená, ale ani ty ostatní dny to není vůbec k zahození. Chutnalo by mi úplně všechno. Hlavně prosím ne dušenou mrkev! Zdraví Jaga.

lidus*

Jaguš klidně u nás se jeden nají vždycky, spíš mě naštve když vařím, že dojde dcera s vnučkou a nabalí si i pro manžela a ona zavolá až mám uvařené, že nepříjde. Dušenou mrkev s hráškem miluju ale nepodařilo se mi na ni přesvědčit manžela, úspěch už je, že konečně jí špenátovou nebo brokolicovou krémovou polévku s krutonky a dokonce si to pochvaluje.

 

fran

0x

Zalovte v babiččině kuchařce: skromné a zdravé jídlo je třeba česnečka z 1 celé paličky česneku + cibule+bambor

+kmín+pepř+muškátový květ+vývar nebo kostka bujónu+úplně nakonec majoránka. Prolepší konzistenci hrst pohanky... Nedá se nic pokazit, žádná velká práce, krásně se vloží mezi masové krmě

 

ladinpraha*

0x

Dal bych si smažené žampiony s tatarkou. Bez brambor se obejdu. V kolik bude oběd?

 

 


0x

Hrnec,slanina na kostičky, po chvíli cibule na kostičky do hodně světlé barvy, přidat na kostky maso (buď vepřové třeba plecko nebo hovězí, třeba kližka) posmažit, přidat česnek (strouhám na sýrovém struhadle), zalít a dusit do poloměka. Vysypat do toho mraženou zeleninu. V létě čerstvou, s květákem, kedlubkem, s několika rozkrojenými rajčaty. Dusit do měka, zahustit moukou ve vodě. Nejsou-li rajčata, tak v zátřepce rozkvedlat lžičku hořčice. Ten sosík je lepší, když je dost hustý.Přidat čerstvě namletý pepř a namnout majoránku, stříknout magiho koření. K tomu špagety (ty jsou nejlepší) nebo kolínka nebo vrtulky. Dobrotka!

doplněno 06.03.12 10:07:

Zapékací miska, vytřít vysypat. Vrstva kyselého, vymačkaného, ale nepraného zelí, vrstva na kolečka nakrájené klobásky, na kolečka brambory vařené ve slupce a zase vrstva zelí. Zalít metanou s rozmíchanou lžičkou červené papriky (vždycky přidám i špetičku čili) a do trouby cca 45 min. Je dobré mít v ledničce pivečko.

 


0x

A co třeba plněnou papriku... nebo hovězí závitek...?

Ten závitek je bezva i z vepřového. Třeba z krkovičky. Pro změnu. A místo v papiňáku, šoupnout ho v pekáčku do trouby. Navrch nasypat ještě všecko, co je vevnitř, nakrájené na kousky.

 


0x

Mrkvová omáčka, vařené vajíčko, brambůrky ;

kuřecí kousky s ananasem + rýže

bramborové šišky s mákem

fazolový guláš s chlebem

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]